La „Crazy Pizza” din Milano, pizza nu este doar un fel de mâncare, ci o adevărată experiență! Fondatorul Flavio Briatore, un antreprenor italian cunoscut și fost manager al echipei de Formula 1 Renault F1, redefinește conceptul de pizzerie, aducând un spectacol captivant direct la mesele clienților. În această pizzerie, angajații nu doar că pregătesc pizza, dar fac și un adevărat show, rotind aluatul de pizza în aer, în timp ce se plimbă printre mese.
Crazy Pizza, deschisă inițial în Londra în 2019, are acum locații în toată lumea, iar cea mai recentă deschidere a avut loc în New York, fiind a 16-a locație la nivel global.
„Crazy Pizza nu este o pizzerie”, spune Briatore. „Este o experiență”, adaugă el. Conceptul s-a bucurat de succes și la lansarea din SoHo, unde au început să circule pe rețelele sociale imagini cu bucătarii în jachete albe, care rotesc discuri mari de aluat în aer într-o sală de mese decorată în nuanțe burgundy.
„Toată lumea iubește pizza”
Celebra Heidi Klum, investitoare în proiect, a declarat: „Nu sunt părtinitoare, dar Crazy Pizza are cea mai bună pizza din New York”.
Briatore a explicat: „Presiunea era că voiam să fac ceva în zona pizzei – dar altfel: pizza diferită, alt tip de divertisment, muzică, DJ, oameni energici și frumoși”.
Meniul este consistent în toate locațiile Crazy Pizza, de la Londra sau Milano până în Kuwait și Arabia Saudită. „Toată lumea iubește pizza”, spune Briatore, „dar ne-am dorit o pizza mult mai ușoară”. Aluatul este subțire, are conținut scăzut de drojdie și gluten, produs exclusiv pentru Crazy Pizza într-un moară din Puglia, Italia. Printre opțiunile de pizza se numără Tartufo cu trufe negre, Margherita clasică și Catalina cu creveți. În plus, meniul include și câteva preparate din paste cu roșii și pui pane, sub titulatura „plăceri nebune”.
A avut și România un campion la pizza artistică! Căutați pe YouTube! E vorba de Dan Leicu!