VIDEO Secretul spaniolilor pentru o dimineață plină de energie. Se opresc la terasa de lângă birou pentru un croissant sau un sandwich și o cafea. Toți angajații au dreptul la 30 de minute, după începerea programului de lucru, pentru a lua micul dejun 16 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1601 vizualizări
Cornulețe cu untură specială, de la o româncă din Banatul Sârbesc/ Se frământă manual aluatul, nu cu lingura sau blenderul (VIDEO) 15 noiembrie Ștefan Both 0 comentarii 18734 vizualizări
7 alimente care îți pot reduce nivelul grăsimilor din sânge/ Avocado, merele și perele, fasolea și lintea și ovăzul, toate pot contribui la reducerea nivelului de colesterol 15 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Tractorul complet autonom Vineatrac, special conceput pentru operațiuni viticole/ Are o viteză de 5 km/oră și este capabil să lucreze pe pante, de până la 60% 15 noiembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Șapte idei de supe vegetariene, binevenite în post, care te pot ajuta și să slăbești/Supa de varză te scapă de toxine, cea de roșii îți întreține inima, cea de ciuperci îți crește imunitatea și toate contribuie la pierderea kilogramelor în plus 15 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum ajunge un câine să simtă trufele în pământ? În Italia, un exemplar dresat începe de la 5000 de euro dar pot ajunge și la 15.000 15 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 2164 vizualizări
Pastele de vineri seara. Ai quattro formaggi, comfort food ideal. Am mâncat cu toții acest fel de paste, dar care este secretul lui? 15 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 3658 vizualizări
„Să apărăm produsul” | Cum reușesc francezii să își păstreze cultura culinară artizanală. În Franța, există un sistem solid de cooperative care protejează fermierii de prețurile impuse de marile lanțuri de distribuție 15 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ar trebui să postești înainte de festinul culinar de sărbători?/ Nutriționiștii ne sfătuiesc să mâncăm echilibrat și să alegem fasole, cereale integrale și produse din soia, ca să nu vitregim organismul de proteine și să ajungem să facem abuz la masa de Crăciun 15 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum gestionezi sentimentele de vinovăție și auto-critica în procesul de slăbire / Nutriționistul Tania Fântână: „Dacă merdenelele sunt viața ta acum, probabil că ele vor rămâne și de aici înainte” (VIDEO) 15 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei/ Ciorbă din aripi de pui, cu borș și multe legume. Ridică temperatura corpului în zilele friguroase, iar nutriționiștii susțin că ajută și la slăbit 15 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1694 vizualizări
Cozi ca pe vremea lui Ceaușescu, în Germania, pentru noul baton de ciocolată Dubai, lansat de Lindt / Oamenii au stat la coadă ore în șir, în ploaie, să cumpere produsul care costă 14,99 euro / Se vinde în ediție limitată! 15 noiembrie Aura Alexa Ioan 2 comentarii 21523 vizualizări
Ceva dulce/Salam de biscuiți, desertul care ne-a îndulcit copilăria/Rețeta este pe cât de simplă, pe atât de savuroasă 15 noiembrie Redacția 1 comentarii 24976 vizualizări
Cum ne influențează consumul de cofeină calitatea somnului/ Experții în sănătate recomandă să nu depășim 400 de miligrame de cofeină pe zi, dar un studiu recent susține că și această doză ar putea avea efecte adverse, dacă e consumată cu câteva ore înainte de a merge la culcare 15 noiembrie Redacția 0 comentarii
Fermier cu valoare adăugată: Proprietarii „Fermei Hărman” din județul Brașov încearcă să își păstreze autenticitatea într-o lume tot mai industrializată. Din laptele muls de la caprele crescute de ei fac Camembert sau brânză maturată 100 de zile / „Este un proiect gospodăresc, care s-a născut din dorința de a avea pe masă produse naturale și proaspete” 15 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ce poți păți dacă mănânci prea multe ouă? / Cercetătorii de la Harvard au stabilit că un om sănătos poate consuma 7 ouă pe săptămână fără a avea probleme, iar cei cu diverse afecțiuni, între 2 și 5 15 noiembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii 1898 vizualizări
Laptele și iaurtul de ovăz sunt produsele alternative cu cea mai mare creștere în ultimii ani, depășind soia. Un startup italian a lansat o campanie de crowdfunding pentru a deveni lider de piață 15 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
7 greșeli, la micul dejun, care îți pot sabota cura de slăbire/ Cine fuge de proteine, mănâncă dulciuri dis de dimineață sau bea cafeaua pe stomacul gol s-ar putea să ajungă chiar să se îngrașe, în loc să piardă în greutate 15 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Gustarea ideală pentru sănătatea creierului. Se găsește în orice magazin și e accesibilă ca preț / Recomandarea nutriționiștilor: „Cu o alimentație adecvată, putem preveni declinul cognitiv” 14 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2560 vizualizări
7 alimente care pot ajuta la slăbit/ Ouăle, iaurtul grecesc, ovăzul și ceaiul verde pot ajuta la topirea excesului de grăsime 14 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Studiu în șase țări europene mari: peste jumătate din ambalajele de plastic ale alimentelor sunt inutile 14 noiembrie Redacția 0 comentarii
India este capitala mondială a diabetului/Iată alimentele din bucătăria indiană care sunt responsabile de apariția bolii 14 noiembrie Redacția 0 comentarii
Idei de cină: Salată cu brânză de capră și sos din fructe de pădure/ Este un preparat tipic mediteraneean, în care se îmbină verdețuri, fructe, carne și brânză/ Rețetele Juanitei 14 noiembrie Ioana Costescu 1 comentarii 1485 vizualizări
Salariu minim de 4.000 de lei pentru ciobani, de la 1 ianuarie 2025 (Proiect) / Oierii din Spania, Franța sau Germania primesc între 1.200 și 1.800 de euro, alături de cazare și alte facilități 14 noiembrie Redacția 0 comentarii
Provocările psihologice din spatele procesului de slăbit / Nutriționistul Tania Fântână te învață cum să transformi lupta cu kilogramele într-o călătorie de redescoperire personală: „Procesul de slăbit nu înseamnă respectarea cu ochii închiși a unui tabel de alimente și atât” (VIDEO) 14 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2342 vizualizări
Nu doar plăcintă de dovleac. Cu ce alte ingrediente putem combina dovleacul și cum? Tot ce se poate prepara din acest aliment vegetal considerat vedeta toamnei 14 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Ceaiuri elixir” din ingrediente atipice cu efecte complexe pentru trup și minte. Ceai de morcovi pentru piele, ceai de ghimbir și afine pentru memorie sau ceai pentru imunitate pe bază de portocale și scorțișoară / Cum te ajută curcuma sau pudra de ardei cayenne 14 noiembrie Otilia Ignat 0 comentarii 11497 vizualizări
„Zexe Braserie” se rebranduiește și devine „Zelateria”: „Avem nume și haine noi, dar rămânem fideli acelorași valori care ne-au condus până aici” 14 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Tocană de mazăre cu friptură de iepure. Și nu, nu era „la ofertă”, în Spania carnea de iepure este foarte apreciată 14 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
14 noiembrie, Ziua Mondială a Diabetului. „Epidemia tăcută” afectează deja 537 de milioane de adulți la nivel global / Numărul lor crește accelerat / Alimentația și poluarea sunt printre cauzele principale 14 noiembrie Otilia Ignat 1 comentarii
Ceva dulce | „Tiganites” – Clătitele grecești crocante la exterior și pufoase la interior / Se prepară doar cu făină și apă și nu necesită multe grăsimi pentru a fi prăjite 14 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 9400 vizualizări
Cafea cu aromă de plăcintă de mere cu scorțișoară. Este creația unui barman italian cu multe premii în palmares 14 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Regele Charles sărbătorește împlinirea vârstei de 76 de ani prin deschiderea unor centre de distribuție alimentară pentru combaterea risipei și susținerea celor defavorizați 14 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Viața în post a țăranului român din trecut: Credințe populare privind alimentația și stilul de viață, reactualizate în prezent drept veganism și fasting 14 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Ce îngrașă mai puțin: pâinea sau mămăligă? Răspunsul nutriționistului Tania Fântână / „Mămăliga moale are mai puțin mălai și, implicit, mai puține calorii” 14 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii 175711 vizualizări
Inteligența artificială nu este viitorul. Este prezentul! / Cum poate fi folosită AI în industria alimentară / Există modele care pot fi programate pentru a dezvolta brânza pe bază de plante 14 noiembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Mic dejun cu ouă, ciuperci și sparanghel, care îți va face dimineața mai ușoară/Consistent, preparat de cu seară, după ce te-ai trezit, doar îl dai la cuptor 14 noiembrie Redacția 0 comentarii
Schimbările climatice modifică și gastronomia tradițională/ Brânza Gouda, muștarul de Dijon, trufele albe sau chiar banalii cartofi prăjiți ar putea dispărea de pe mesele europenilor 13 noiembrie Redacția 1 comentarii
COP29: FAO solicită o transformare a sistemelor agroalimentare pentru reducerea emisiilor de carbon și a limita încălzirea globală / „Criza climatică este o criză a costului vieții. Dezastrele climatice cresc costurile pentru gospodării și afaceri” 13 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Topul celor mai sănătoase bucătării din lume/Mâncarea tradițională cea mai apreciată este la granița dintre bucătăria europeană și cea orientală 13 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii 5790 vizualizări
Zece trucuri care te vor ajuta să plătești mai puțin la supermarket/Poți face economii notabile când vine vorba despre coșul zilnic 13 noiembrie Redacția 1 comentarii 1737 vizualizări
Idee de cină: Salata bulgărească, preparată de bucătăresele de la Dudeștii Vechi. Bulgarii încep fiecare masă cu o salată Shopska (VIDEO) 13 noiembrie Ștefan Both 0 comentarii 6163 vizualizări
ABC în bucătărie: Cum să faci găluștele din supă moi și pufoase, fără să se sfărâme în oală 13 noiembrie Redacția 0 comentarii 34066 vizualizări
Celebra ciocolată elvețiană Lindt conține metale grele, în special plumb și cadmiu! Informația a ieșit la iveală în cadrul unui proces colectiv de proporții, care se desfășoară în SUA 13 noiembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 9713 vizualizări
Îți plac dulciurile, dar îți faci griji cu privire la creșterea în greutate? Nu trebuie să renunți la zahăr pentru a slăbi. Iată de ce 13 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
POLITICO: În ciuda eforturilor Franței și a protestelor fermierilor, acordul UE-Mercosur este mai aproape ca niciodată de a fi finalizat/ Susținătorii europeni ai pactului, printre care se numără Germania, văd acest parteneriat ca fiind esențial pentru a contracara influența economică tot mai mare a Chinei / Italia rămâne rezervată 13 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Mâncare „la pachet” la job. Idei practice care te pot ajuta să intri în rutina prânzului la serviciu cu mâncare luată de acasă / Plan în 8 pași pentru un prânz grozav 13 noiembrie Otilia Ignat 0 comentarii 2156 vizualizări
Ceva dulce | După ce vezi cât de simplu se fac, nu vei mai cumpăra portocale confiate din comerț! Rețeta pas cu pas / Pot fi folosite în decorarea cozonacilor sau a torturilor sau pot fi glazurate cu ciocolată / Bonus: se pot pregăti chiar și la microunde 13 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1998 vizualizări
Uniunea Europeană vrea să ofere asistență statelor membre afectate de dezastre naturale / „Țările UE vor putea folosi fondurile nealocate din dezvoltarea rurală 2014-2020 pentru a oferi asistență de urgență fermierilor, silvicultorilor și afacerilor afectate de dezastre climatice” 13 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Matcha sau cafea/Ce au în comun, ce au diferit/Avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre ele 13 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii 5389 vizualizări