Zece trucuri care te vor ajuta să plătești mai puțin la supermarket/Poți face economii notabile când vine vorba despre coșul zilnic

Cum să faci economie la mâncare Foto: Freepik

Creșterile de prețuri din ultima perioadă ne-a afectat pe toți și cel mai tare simțim la alimente, de care avem nevoie zilnic. Dar există câteva trucuri care ne pot ajuta să facem economii de fiecare dată când mergem la cumpărături. La final de lună, dacă tragem linie și calculăm, o să constatăm că s-au adunat ceva sume.

Alimentele sunt necesare zilnic, dar modul în care le alegem poate face o diferență în buzunarul nostru. Iată, așadar, zece trucuri care ne pot ajuta să reducem risipa de bani și chiar să economisim ceva, recomandate de Healthline.

  1. Faceți un plan

Acest lucru este greu de cuantificat, dar planificarea vă ajută să economisiți bani din multe motive. Realizarea unei liste de cumpărături vă ajută să evitați cumpărăturile impulsive, care se adună. Astfel, este mai puțin probabil să cumpărați ceva ce sunt șanse mici să folosiți. Cercetătorii estimează că, în medie, gospodăriile aruncă aproximativ 30% din alimentele pe care le cumpără.

Vezi detalii

Având un plan de cină, prânzuri și mic dejun pentru o săptămână, vă ajută, de asemenea, să gătiți mai mult acasă și să renunțați la mâncarea la pachet sau alte opțiuni mai scumpe în zilele aglomerate.

Nu trebuie să fie complex, dar să aveți câteva rețete scrise și apoi să cumpărați acele ingrediente este o strategie excelentă pentru a vă ajuta să economisiți bani la magazin.

  1. Alegeți produsele cu mare atenție

Nutriționiștii susțin întotdeauna consumul de fructe și legume. Aceste alimente pot părea scumpe, dar există modalități de a le lua și mai ieftine. Puteți alege să cumpărați fructe de la producători locali, de la piață, care le vor vinde cu prețuri mult mai mici decât la supermarket.

Sau luați în considerare alegerea unor fructe sau legume mai ieftine. Transformați varza într-o salată, în loc de o salată verde mixtă gata ambalată și veți economisi câțiva lei. Utilizați ceapă în loc de eșalotă într-o rețetă de supă sau încercați fructe de pădure congelate în loc de fructe proaspete, într-un smoothie.

De asemenea, asigurați-vă că mâncați cu adevărat ceea ce cumpărați. Acesta este un alt motiv pentru care produsele congelate și cele conservate sunt produse de bază grozave, dar consumați mai întâi produsele delicate, astfel încât să nu ajungeți să le aruncați.

De asemenea, puteți încerca să înghețați produsele care mai au puțin și se strică, ori să le folosiți în supe sau alte mâncăruri gătite.

  1. Căutați reduceri

Superemarketurile au diferite metode de a oferi reduceri. Nu le ratați, încercați să fiți la curent cu promoțiile și ofertele pe care le au, pentru a mai economisi și de aici câțiva lei.

  1. Verificați prețurile și gramajele cu atenție

Uneori prețurile afișate pot fi înșelătoare. Una este ceea ce vedem la raft și cu totul altceva găsim pe bonul fiscal. Aveți grijă la gramaj, la prețul unitar și la prețul total pe care îl veți plăti la casă.

Mai mult, dacă este un produs pe care îl cumpărați frecvent – de exemplu cereale ori detergent ori alt produs pe care îl utilizați mereu – căutați cutia mai mare. Mereu va avea prețul mai mic, dacă faceți un calcul pe unitate de măsură. De exemplu, pe o cutie de detergent de 1 kg veți plăti o sumă, dar pe o cutie de 2 kg nu veți plăti dublu, ci mai puțin. Cu cât produsul este la cantitate mai mare, cu atât scade prețul pe unitate de măsură.

  1. Regândiți sursele de proteine

Alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea, carnea de pasăre și fructele de mare, tind să fie unele dintre cele mai scumpe alimente. Dar există modalități de a economisi inteligent și aici, fără a renunța la carne.

Este adevărat că multe proteine ​​pe bază de plante, cum ar fi fasolea și tofu, sunt mai ieftine decât carnea. Poate fi de ajutor să încercați o masă sau două pe săptămână fără carne. Dar ajută să economisiți niște bani și dacă alegeți inteligent bucățile de carne pe care le cumpărați. Comparați prețurile și alegeți cea mai bună opțiune. Mai mult, dacă găsiți asemenea produse la reducere, e recomandat să cumpărați ceva în plus și să păstrați la congelator.

  1. Verificați datele de expirare

Uneori, mâncarea mucegăiește sau devine râncedă. Nu mai este cazul s o consumați. Dar datele pe care le vedeți pe ambalajele alimentare reprezintă adesea standarde de calitate, nu siguranță. Totuși, pentru mai multă siguranță, verificați acele date, atât la magazin, cât și acasă, pentru a vă asigura că ceea ce cumpărați este proaspăt și că utilizați mai întâi produsele mai vechi.

Acordarea atenției la datele de expirare vă poate ajuta să economisiți bani, deoarece mâncați alimentele când sunt proaspete. Totuși, nu trebuie să tratați acele date ca niște reguli stricte și rapide pentru a arunca mâncarea.

  1. Nu cumpărați mai mult decât e necesar

Uneori, când pare că nu există nimic de mâncat în casă, de fapt există. Analizați ceea ce aveți în cămară și în frigider, înainte de a face o listă și de a face cumpărături. Vă poate ajuta să economisiți bani, deoarece utilizați ceea ce aveți deja.

Ar putea fi nevoie de puțin mai mult efort, dar folosirea acestor elemente de bază pentru a aborda o singură masă vă poate ajuta să păstrați costuri mai mici.

Efectuarea inventarului vă ajută, de asemenea, să epuizați alimentele înainte ca acestea să se strice.

  1. Cumpărați produse vrac (când este posibil)

Magazinele mari au oferte excelente la produse alimentare. Acestea pot fi de ajutor în special pentru familiile numeroase care trebuie să facă aprovizionare cu multă mâncare. Chiar dacă nu gătiți pentru mai multe persoane, s-ar putea să descoperiți că are sens să cumpărați anumite alimente de bază în vrac din cauza economiilor semnificative de costuri.

  1. Schimbați magazinul, dacă e prea scump

Mulți dintre noi ne-am obișnuit să mergem la magazinul cel mai apropiat, dar schimbarea acestuia ne poate ajuta să economisim din cheltuielile de alimente.

În plus, unele magazine alimentare au doar anumite alimente mai ieftine și nu doar magazine mari, motiv pentru care cel mai bine e să nu faceți toate cumpărăturile în același loc. Desigur, asta poate fi uneori incomod. Dar dacă este posibil, atunci cu siguranță veți economisi niște bănuți.

  1. Alegeți cu înțelepciune produsele „comode”

Este adevărat că de multe ori plătim mai mult pentru comoditate. Gândiți-vă la produse pre-tăiate sau la sosuri care sunt deja făcute și gata de utilizare. Cu toate acestea, uneori, acele articole comode dau roade și înseamnă că mâncați o masă gătită acasă în loc să luați din nou mâncare la pachet sau să lăsați alimentele din frigider să se strice.

Cu toții avem nevoie de puțin ajutor pentru a pune cina pe masă, așa că alegeți cu înțelepciune și asigurați-vă că primiți ceea ce ați plătit. Uneori costul legumelor tocate sau al unui sos la borcan nu este cu mult mai mare. Fiți atenți la prețuri pentru a vedea care este un produs premium și, de asemenea, să știți că vă puteți permite produse comode fără a plăti mai mult, cumpărând articole precum legume congelate. Asigurați-vă că alegeți acest confort cu înțelepciune și îl folosiți în avantajul dvs. pentru a economisi bani pe termen lung, gătind mai mult acasă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Mai am eu o idee: mutați-vă într-o țară decentă. Eu n-aș putea în România cumpăra ce cumpăr și la calitatea la care cumpăr în Marea Britanie. Începând de la sucuri de fructe de 1,5-1,8 lire litrul de suc proaspăt (NU din concentrat) sau 750 ml smoothie-urile, 5-6 lire kg de cheddar la ambalaj de 250 sau 400g 7-11 lire kg de căpșuni, zmeură, mure, afine proaspete la ambalaje de 150-400g, 5-6 m,lire kg de ceafă de pork (shoulder), 0,55-0,70 kg de cartofi unul și unul, cu coaja subțire s.a.m.d. Cine nu crede, poate consulta cataloagele online ale marilor retaileri. A, și foarte important! 90% dintre produse sunt British, Made in UK, farm to fork etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *