Mic dejun cu ouă, ciuperci și sparanghel, care îți va face dimineața mai ușoară/Consistent, preparat de cu seară, după ce te-ai trezit, doar îl dai la cuptor

Ouă cu ciuperci și sparanghel, pentru un mic dejun savuros Foto: Allrecipes

Această rețetă cu ciuperci și sparanghel este una dintre cele mai bune idei de mic dejun. Este un fel de mâncare colorat, care combină chiflele prăjite cu straturi de brânză, ciuperci și sparanghel, recomandat de Allrecipes. Avantajul este că îl prepari de seara, însă îl gătești abia dimineața, ceea ce îți va face munca mai ușoară când ești pe fugă. Practic, după ce te trezești doar îl dai la cuptor și în timp ce se gătește, îți faci ritualul de dimineață.

Avem nevoie de:

  • 2 lingurițe de unt, sau mai mult, a nevoie
  • 1 ¾ cană de ciuperci feliate
  • 5 chifle, împărțite și prăjite
  • 2 căni de brânză mărunțită, mai tare la consistență, împărțită
  • 1 kilogram de sparanghel proaspăt, tăiat și tăiat în bucăți mai mici
  • ½ cană ardei gras tocat
  • ½ ceapă, tocată mărunt
  • 2 căni de lapte
  • 8 ouă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță pudră de muștar
  • ¼ linguriță piper negru măcinat

Cum procedăm

Topiți untul într-o tigaie la foc mediu. Adăugați ciupercile, gătiți și amestecați până când începe să se rumenească și cea mai mare parte a lichidului lor s-a evaporat, aproximativ 10 minute.

Ungeți o tavă de copt cu unt sau așterneți o foaie de copt. Aranjați opt jumătăți de chifle cu partea tăiată în sus, în fundul vasului. Rupeți chiflele rămase în bucăți mai mici și utilizați pentru a umple orice spațiu rămas neacoperit. Presărați cu jumătate din brânză, apoi acoperiți cu bucăți de ciuperci și sparanghel, ardei roșu și ceapă.

Vezi detalii

Bateți ouăle cu lapte, sare, pudra de muștar și piper negru într-un castron. Apoi turnați peste brioșe și legume. Acoperiți vasul și lăsați-l la frigider, 8 ore sau peste noapte.

A doua zi, scoateți caserola din frigider și lăsați să stea câteva minute. Răspândiți apoi brânza rămasă deasupra și dați la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius pentru 40-45 de minute. Lăsați să stea timp de 5 până la 10 minute înainte de a o tăia în pătrate.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *