Acest mic dejun delicios cu spanac, ciuperci și ouă este pregătit în straturi. Se așază un strat de ouă bătute spumă, unul de ciuperci și unul de brânză Gruyère maturată cu nuci, care îi dă o aromă mai aparte. Puteți servi acest preparat la micul dejun, brunch sau chiar la cină, cu o salată verde lângă el, recomandă Eatingwell.
Ingrediente
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 kilogram de ciuperci feliate
- 5 căței de usturoi, tocați mărunt
- 2 lingurițe de muștar
- 1 linguriță praf de ceapă
- 1 linguriță de sare
- 140 g de baby spanac
- 12 ouă mari
- ¾ cană lapte cu smântână de gătit (jumate/jumate)
- 1 ½ căni de brânză Gruyère mărunțită, de preferință maturată, împărțită
- 2 lingurițe frunze de cimbru proaspăt
Cum procedăm
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți o tavă de copt cu spray de gătit. Încingeți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați ciupercile într-un strat uniform. Amestecați și continuați să gătiți până când ciupercile devin aurii și lichidul s-a evaporat (cam 5-10 minute), amestecând din când în când.
Adăugați apoi usturoiul, muștarul, praful de ceapă și sarea. Gătiți, amestecând constant, până când este parfumat, aproximativ 1 minut. Adăugați spanacul și gătiți, amestecând constant, până când spanacul se ofilește, 1 până la 2 minute. Se lasă deoparte să se răcească, aproximativ 10 minute.
Spargeți ouăle separat, într-un castron mare și bateți-le până se omogenizează complet și devin ușor spumoase. Adăugați smântâna de gătit amestecată cu laptele și bateți din nou până se omogenizează.
Puneți deoparte jumătate din amestecul de legume (ciupercile cu spanacul), iar restul îl împrăștiați în tava de copt pregătit. Se presară uniform cu ¾ din cana de brânză Gruyère. Se toarnă amestecul de ouă deasupra. Apoi se presară uniform cu ¾ din cana de brânză Gruyère rămasă și ½ din amestecul de legume păstrat. Apoi dați la cuptor și lăsați la copt până când crește și se rumenește frumos, 30-35 de minute.
Lăsați micul dejun cu ciuperci și ouă să se răcească puțin după ce l-ați scos din cuptor și presărați cimbru, înainte de servire.