Șișkebap, lahmacun, plăcinte cu carne sau cu brânză, baclavale, limonadă, pe Șoseaua Kiseleff, la Anatolian Food Fest/Bucureștenii au făcut cozi la standuri, încă de la prânz

Anatolian Food Festival, mancare turceasca, kepab foto: G4Food

Șișkebap, lahmacun, plăcinte cu carne sau cu brânză, limonadă și baclavale sunt doar câteva din produsele culinare oferite la Anatolian Food Fest, eveniment organizat în București, pe Șoseaua Kiseleff, în perioada 10 – 11 august 2024. 

Am ajuns sâmbătă, pe la ora 11, și clienții deja se strângeau pe la standuri. Înainte să explorez oferta, am băut o cafea la ibric, fiartă în nisipul fierbinte.

După ce am băut licoarea, am plecat la pas prin fața standurilor, să fac poze și filmulețe. Am descoperit sub un cort mare mai multe femei întinzând carne tocată pe o lipie. Produsul era pus apoi într-un fel de prăjitoare electrice. Ceea ce rezultă se numește Lahmacun, care conține: carne de vită tocată, boia de ardei iute, piper negru, pastă de ardei kapia, usturoi, roșii, pătrunjel, unt, ceapă, ardei, sare. Compoziția este menționată pe un banner lipit pe o latură a cortului. 

Anatolian Food Fest, carne de vita, lahmacun
foto: G4Food

Până să fac câteva poze și filmulețe, s-a format o coadă descurajantă, dovadă că bucureștenilor le plac evenimentele street food și mâncărurile oferite cu aceste ocazii.

Alături, un domn mai în vârstă pune pe o plită rotundă, încinsă, plăcinte necoapte, pătrățoase, pe care le tot întoarce cu o lopețică din lemn până se rumenesc și se coc. O femeie le ia apoi de pe plită și le pune într-o tavă, ca să le vândă clienților. 

Anatolian Food Fest, placinta cu carne
foto: G4Food

În apropiere, frigărui din carne de berbec, puse pe un grătar subțire. Cubulețele de carne friptă sunt presărate apoi în lipie cu varză și roșii tăiat și câteva mirodenii. Rezultatul se numește șiș kebap. Mirosurile de cărnuri fripte se ridică în aerul cald și planează peste Șoseaua Kiseleff, ajungând la nările vizitatorilor, care, ademeniți, vin și se pun la rând.

Remarc că unele standuri au bannere cu compoziția produsului preparat și vândut acolo.

Mulți expozanți vorbesc și românește, fiindcă locuiesc și muncesc în România. 

Mai departe: tăvi cu baclavale, înghețată turcească, conserve de legume, măsline în ulei, iar kebap și plăcinte, limonadă. 

Stau la un rând și îmi iau niște plăcinte cu carne și cu brânză.

Anatolian Food Fest, Soseaua Kiseleff, Bucuresti, mancare turceasca
foto: G4Food

Anatolian Food Festival este organizat de Fundația Tuna. Unul dintre organizatori, Adrian Nicolae, mi-a declarat că banii obținuți din vânzarea produselor culinare vor fi cheltuiți în scopuri caritabile. Expozanții sunt cu precădere voluntari ai fundației și au ținut să nu fie fotografiați sau filmați. 

Festivalul este organizat și în alte orașe din țară.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *