Rusia anunță că va identifica alte pieţe pentru cerealele sale, după ce UE a decis majorarea tarifelor la importuri de la 1 iulie

rusia, exporturi, cereale, ue Sursa foto: Pixabay

Rusia va găsi alte pieţe pentru cerealele sale, după ce Uniunea Europeană a decis majorarea tarifelor la importurile de cereale ruseşti, a anunţat luni agenţia rusă de presă TASS, citând declaraţia ministrului Agriculturii, Oksana Lut, transmite Reuters, transmite Agerpres.

Totuşi, Moscova este pregătită să aprovizioneze Europa dacă va avea nevoie de produse alimentare ruseşti, a adăugat Lut.

UE majorează de la 1 iulie tarifele la importurile de cereale din Rusia şi Belarus

Săptămâna trecută, UE a convenit majorarea tarifelor la importurile de cereale din Rusia, pentru a reduce veniturile obţinute de Kremlin şi a preveni ca acele livrări să destabilizeze sectorul agricol al regiunii.

Tarifele, care se vor aplica şi importurilor de cereale din Belarus, vor intra în vigoare de la 1 iulie. De asemenea, miniştrii UE au decis să împiedice exporturile ilegale ruseşti de cereale furate din Ucraina pe pieţele UE, a anunţat comisarul european pentru comerţ, Valdis Dombrovskis, pe platforma X.

„Reglementările majorează taxele vamale la cereale, seminţe de floarea soarelui şi produse derivate din Rusia şi Belarus până în punctul în care practic vor fi oprite importurile de aceste produse”, se arată în comunicatul UE.

Anul trecut, Rusia a exportat în blocul comunitar 4,2 milioane tone de cereale şi seminţe de floarea soarelui, dar această cantitate reprezintă o proporţie redusă din importurile generale ale UE.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *