Din seria de tapas, gustări spaniole de ciugulit singur, în familie sau cu prietenii, astăzi vom face gambas al ajillo, creveți cu usturoi. Este un preparat extrem de des întâlnit, cam în toate regiunile și în majoritatea restaurantelor sau barurilor de tapas din Spania se prepară. Probabil pentru că este foarte gustos și ușor de gătit.
Este din seria preparatelor de 10 minute. Doar în cazul în care ai creveți congelați, trebuie lăsați să ajungă la temperatura camerei.
Ingrediente:
- creveți mari curățați (doar coada se folosește),
- 2-3 căței de usturoi,
- ulei de măsline,
- boia dulce, sare, piper.
Pentru 4 persoane, eu am luat 2 pachete de creveți mari decorticați, congelați, cam 100 de grame de persoană, 7 cozi mari pentru fiecare comesean. În cazul în care luați proaspeți, nu aruncați carcasele de creveți, din ele se prepară un bisque excepțional.
Se taie mărunt usturoiul, se prăjește în câteva linguri de ulei încins, se pune și boiaua, cu grijă să nu se ardă nici unul, nici alta. Se adaugă creveții. Nu-i prăjiți mai mult de un minut pe fiecare parte ca să rămână suculenți.
Potrivim de sare și piper și… gata. Serviți-i cu câteva feliuțe de pan con tomate.
Poftă bună!