Familiei mele îi place mult mâncarea asiatică, așa că o dată pe săptămână fac un wok sau un curry. Mi se pare mai gustoasă cea făcută în casă, e cu ingrediente proaspete și nu înoată în ulei și sosuri, ca la restaurant.
La un wok (sau o tigaie) de curcan și legume cu paste soba, pentru 4 persoane, avem nevoie de:
- 400 de grame piept curcan
- jumătate de ardei roșu și jumătate de ardei verde
- o ceapă mică sau jumătate din una mare
- un morcov mic sau jumătate din unul mare
- câteva frunze de bok choy sau varză obișnuită
- câteva fire de ceapă verde (doar frunzele)
- sos de soia
- condimente (chimion, scorțișoară, usturoi, ghimbir, piper, chili, coajă rasă de lămâie).
Am tăiat carnea în fâșii subțiri, ceapa în rondele, legumele în bastonașe. Se pun în tigaie câteva linguri de ulei de măsline și, daca aveți, două linguri de ulei de susan, carnea, ceapa, morcovii și condimentele. Daca aveți varză puneți-o tot acum tăiată fideluță subțire. Se prăjesc la foc rapid câteva minute, se pun 5-6 linguri de sos de soia și se continuă gătirea până când carnea este aproape gata. Se adaugă frunzele de bok choy tăiate fâșii. Legumele trebuie să rămână crocante, iar carnea să fie gătită.
Între timp se fierb pastele soba (cele pe care le aveam eu au fiert în 3 minute). Se amestecă pastele scurse de apă cu carnea și legumele și se reglează gustul de soia, condimente. Eu la final am mai pus câteva linguri de soia, puțin ulei de arahide și coja rasă de lămâie.
Se servesc într-un bol cu frunze de ceapă verde, tocate mărunt, deasupra. Știți să le mâncați cu bețișoare?
Poftă bună!