Rețetă rapidă pentru o cină delicioasă: Cel mai bun somon la cuptor

somonla cuptor Sursa foto: Pexels

Somonul – acel pește fraged, roz și ferm – este una dintre cele mai populare alegeri de pește din lume, datorită aromei sale bogate și untoase. O rețetă rapidă, de circa 20 minute, și delicioasă, pentru cină este, potrivit eatingwell.com,  somonul la cuptor.

Lămâia, feniculul și mărarul conferă o aromă delicioasă în această rețetă ușoară de somon copt. Coacerea feliilor de lămâie eliberează sucurile și uleiurile esențiale din coajă, iar gustul somonului devine și mai bun. Poate fi servit cu sparanghel și cartofi, alături de o salată simplă.

Ingrediente pentru patru porții de somon la cuptor:

  • 4 felii de somon fără piele (circa 145 g)
  • ½ linguriță sare
  • 4 crenguțe de mărar
  • 8  felii de lămâie (din o lămâie mică)
  • 2 căni de bulb de fenicul tăiat felii
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin

Pașii preparării cinei de somon la cuptor

  • Pasul 1 – Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Tapetați o tavă mare cu ramă de copt cu hârtie de copt.
  • Pasul 2- Presărați ¼ linguriță de sare pe ambele părți ale fileurilor de somon. Așezați somonul în centrul foii de copt pregătite. Acoperiți fiecare bucată cu o crenguță de mărar și o felie de lămâie. Aranjați feniculul și restul de 4 felii de lămâie în jurul somonului. Stropiți uniform feniculul cu 1/4 linguriță de sare rămasă. Stropiți somonul și feniculul cu ulei.
  • Pasul 3- Coaceți-l la cuptor circa 14 minute. Știți că este gata când ați introdus un termometru cu citire intantanee, iar temperatura afișată este de 60 de grade Celsius. Se poate presăram, la final, și piper peste somon, dacă doriți.

Informații nutriționale pentru o porție de somon la cuptor:

  • 284 calorii
  • 16 g grăsime
  • 6g carbohidrați
  • 29 g proteine

Somonul, benefic pentru sănătatea ta

Somonul este o sursă excelentă de proteine ​​de care corpul tău are nevoie pentru a construi mușchii, oasele și cartilajele. Această proteină ajută la menținerea masei musculare, în timp ce poți pierde în greutate, pe lângă menținerea unei rate metabolice sănătoase și a densității osoase. Există mai multe soiuri de somon, dar toți sunt cunoscuți pentru culoarea lor roz-portocalie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *