Dacă ești în căutarea unei rețete tradiționale, simple și delicioase, colțunașii cu carne sunt o alegere perfectă! Iată cum să îi prepari:
Ingrediente:
-
Pentru aluat:
-
500 g făină
-
1 ou
-
200 ml apă călduță
-
1 linguriță sare
-
2 linguri ulei
-
-
Pentru umplutură:
-
400 g carne tocată (de porc sau vită, după preferință)
-
1 ceapă mare
-
2 linguri ulei
-
1 ou
-
1 linguriță sare
-
1/2 linguriță piper
-
1/2 linguriță cimbru uscat
-
1/2 cană apă
-
Mod de preparare:
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
-
Prepararea aluatului: Într-un bol mare, pune făina, oul, sarea și adaugă treptat apa călduță. Amestecă bine până obții un aluat elastic și neted. Dacă este necesar, adaugă mai multă apă sau făină, dar trebuie să fie ușor de modelat. Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l să se odihnească pentru 30 de minute.
-
Prepararea umpluturii: Într-o tigaie mare, încălzește uleiul și adaugă ceapa tocată mărunt. Călește-o până devine aurie, apoi adaugă carnea tocată. Gătește carnea până se rumenește, apoi adaugă apă, sare, piper și cimbru. Lasă să fiarbă la foc mic câteva minute pentru a se pătrunde aromele. După ce s-a răcit, adaugă oul și amestecă bine.
-
Formarea colțunașilor: Împărțiți aluatul în mici bile și întinde fiecare bilă într-o foaie subțire. Pe fiecare bucată de aluat pune o lingură de umplutură. Împăturește aluatul în jumătate, formând un semicerc, și apasă bine marginile pentru a sigila colțunașul.
-
Fierberea colțunașilor: Fierbe apă într-o oală mare cu puțină sare. Când apa începe să fiarbă, pune colțunașii la fiert, câte puțini, pentru a nu se lipi. Lasă-i să fiarbă până când se ridică la suprafață (aproximativ 5-7 minute).
-
Servirea: Colțunașii cu carne se servesc calzi, stropiți cu unt topit și presărați cu ceapă prăjită sau smântână, pentru un gust deosebit.