Rețetă de pui italiană tradițională. Pollo alla cacciatora, un preparat ideal pentru prânz dar merge și la cină

eteta de pranz reteta cu carne de pui pui alla cacciatora foto: freepik.com

O rețetă de pui care reprezintă chintesența bucătăriei domestice în Italia. Dacă cineva ar face o statistică, ar fi, probabil, chiar cea mai gătită rețetă de pui a Peninsulei. Se prepară peste tot de la nord la sud și de la est la vest, dat fiind că prevede ingrediente disponibile oriunde: pui, ceapă, morcovi, țelină, roșii.

Fiind o rețetă din gastronomia tradițională populară, există variante: unii adaugă mai multă ceapă, alții, mai mult morcov sau țelină. Unii folosesc vin roșu, alții, vin alb, alții, apă. Unii preferă puiul alla cacciatora alb, fără roșii, alții îi adaugă ciuperci. Unii, pe lângă roșii, vin și cu o mână de măsline. Oricare accent i-am adăuga, rețeta este una mereu pe placul tuturor.

Se gătește într-o singură tigaie și se poate servi cu piure de cartofi sau, simplu, cu pâine.

Ingrediente pentru 4 porții

1 pui întreg sau 4 pulpe

800 g suc de roșii

1 ceapă

1 morcov

1 tijă de țelină

pătrunjel

ulei, unt, sare, piper

Procedeu

Se clătesc bucățile de carne sau puiul întreg, se usucă cu hârtie absorbantă.

Se transferă într-o tigaie antiaderentă unde am adăugat puțin unt și puțin ulei și ceapa tăiată felii subțiri.

Se gătesc împreună circa un sfert de oră, la foc mediu, întorcând carnea pe toate părțile.

Se adaugă sucul de roșii, morcovul și țelina tăiate foarte mărunt.

Se amestecă bine, se adaugă câteva linguri de apă, se aduce la punctul de fierbere, apoi se lasă flacăra mică. Acoperim cu capacul și lăsăm să mai fiarbă circa 40  de minute la foc foarte mic. Dacă între timă carnea se usucă, completăm cu puțină apă în cazul în care sosul se usucă prea repede.

La final, se completează cu sare și piper spre final.

Când e gata, adică sosul dens și carnea fragedă, se servește așteptând câteva minute, cu pătrunjel verde.

Atinge perfecțiunea alături de un piure de cartofi făcut la moment.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *