Reprezentanții micilor magazine au cerut guvernului să închidă supermarketurile în weekend / Propunerea a fost respinsă de Ciolacu

carucioare supermarket Sursa foto: Pixabay / 652234

Reprezentanții micilor comercianți au cerut marți într-o întâlnire la guvern ca executivul să interzică funcționarea în weekend a supermaketurilor și hipermarketurilor, au declarat pentru G4Media surse politice. Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Agriculturii Florin Barbu nu ar fi fost de acord cu propunerea, potrivit surselor citate.

Idee închiderii supermarketurilor în weekenduri apare periodic în spațiul public, sub pretextul sprijinirii micilor comercianți.

Ciolacu și o delegație guvernamentală au discutat marți la Palatul Victoria cu reprezentanți ai lanțurilor de magazine autohtone și ai distribuției din comerțul cu bunuri alimentare despre soluțiile prin care Guvernul poate sprijini deopotrivă producătorii, distribuitorii și retailerii români.

„Mi-am dorit să am această discuție, pentru a vedea ce poate face statul român pentru producătorii autohtoni, dintre care mulți au și propriul flux de desfacere, având în vedere anumite probleme pe care ni le semnalează. Vrem să le oferim produselor românești șanse egale pe piață cu produsele de import și chiar să încurajăm comercializarea lor și în alte țări”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

La întâlnire au participat vicepremierul Marian Neacșu, șeful cancelariei, Alexandru Ghigiu, ministrul agriculturii Florin Barbu și ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu.

Sursa foto: Pixabay / 652234

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *