Proiectul CrameRomania.ro împlinește zece ani de la lansare

Proiectul CrameRomania.ro împlinește zece ani de la lansare Proiectul CrameRomania.ro împlinește zece ani de la lansare

𝟏𝟎 𝐚𝐧𝐢. Se împlinesc 10 ani de când am dat startul proiectului 𝗖𝗿𝗮𝗺𝗲𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮.𝗿𝗼. 10 ani în care am construit o bază de date solidă a cramelor din România și am căutat, prin inițiative online și offline, să aducem în centrul atenției și să facem cunoscute vinurilor românești și oamenii din spatele lor”, anunță Alina Iancu, inițiatoarea proiectului, pe pagina sa de facebook.

”În toată această perioadă am călătorit la cramele din întreaga țară (proces care continuă și azi), unde am făcut cunoștință cu vinurile, oamenii locului și am documentat procesul de fabricație cu informații, materiale foto și video. Apoi am împărtășit cu voi informații de la fiecare cramă în parte, ulterior am trecut mai departe și am sistematizat detaliile – de la o 𝐡𝐚𝐫𝐭ă 𝐯𝐢𝐭𝐢𝐜𝐨𝐥ă 𝐚 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦â𝐧𝐢𝐚 (lansată în 2017 în format tipărit, azi o găsiți actualizată), la încurajarea turismului viticol – prin platforma 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐧𝐨.𝐫𝐨 și salonul național de vinuri Revino (am ajuns deja la șase ediții), un 𝐟𝐢𝐥𝐦 𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐅𝐞𝐭𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚 𝐑𝐞𝐠𝐚𝐥ă (în 2018, Wines of Romania – Pure Experiences), am organizat evenimente educative cu vinuri, vizite cu turiști la crame, ture de biciclete alături de parteneri, etc.

Alina Iancu, fondator CrameRomania.ro, sursa facebook

Am încercat să surprindem întregul fenomen viticol: ne-am concentrat deseori pe 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐞 𝐦𝐢𝐜𝐢 ș𝐢 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐢 𝐨𝐫 𝐯𝐢𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫, dar am povestit și despre proiectele cramelor cu notorietate ridicată. Din 2019 am alăturat vinului și experiența brânzeturilor locale.

Ne bucurăm că facem parte din lumea frumoasă a vinului (care se dezvoltă de la an la an) și sperăm că prin intermediul informațiilor de aici ați cunoscut și v-ați împrietenit cu lumea vinului românesc, care merită, din plin, să fie cunoscută și explorată!

Cu aceeași dedicare de care am dat dovadă în acești ani, cu multă energie și noi proiecte în gând, mergem mai departe în călătoria noastră gourmet și continuăm cu drag misiunea de 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐯𝐢𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐫𝐨𝐦â𝐧𝐞𝐬𝐜!

Vă mulțumim că ne sunteți alături!

Alina Iancu & Team”

foto cover Alina Iancu/facebook

Proiectul CrameRomania.ro împlinește zece ani de la lansare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *