Producătorul de aparatură de gătit și electrocasnice Miele renunță la 1.300 de angajați în Germania

miele, germania, concedieri, angajati Sursa foto: GrandWarszawski | Dreamstime.com

Producătorul german de electrocasnice premium Miele și-a anunțat vineri intenția de a elimina unul din fiecare nouă locuri de muncă din Germania, transmite DPA.

Miele a precizat că aproximativ 1.300 din cele 11.700 de locuri de muncă din Germania urmează să fie eliminate, adăugând că, în paralel, a ajuns la un nou acord colectiv de muncă împreună cu sindicatul IG Metall. Noul acord colectiv va acoperi perioada cuprinsă între începutul lunii august 2024 și sfârșitul lunii decembrie 2027 și include investiții de aproximativ 500 de milioane de euro.

Majoritatea locurilor de muncă vor fi eliminate la Gütersloh, orașul din nord-vestul Germaniei unde Miele își are cartierul general și o facilitate de producție. Aproximativ 700 de posturi vor fi transferate de la o fabrică pentru producția de mașini de spălat de la Gütersloh către o fabrică din Polonia. Alte 600 de posturi vor fi eliminate la toate facilitățile din Germania, atât în operațiunile de vânzări cât și în producție și administrație.

Compania, prezentă și în România, trece printr-o perioadă dificilă. Afacerile Miele au înflorit în perioada pandemiei de coronavirus când oamenii au petrecut mult timp în casă și erau interesați să aducă îmbunătățiri spațiului de locuit. După încheierea pandemiei, cererea de electrocasnice marca Miele a scăzut până sub cinci miliarde de euro în 2023, de la 5,4 miliarde de euro în 2022. Aproximativ 22.700 de persoane lucrează pentru Miele la nivel mondial.

Miele este un producător de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. În anul 2021, Miele a realizat o cifră de afaceri de 80 de milioane de lei în România, în creștere cu 28% față de 2020.

Sursa foto: GrandWarszawski | Dreamstime.com

Citește și Producătorul de tractoare și echipamente agricole John Deere a anunțat noi disponibilizări în SUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *