Problema baxurilor care includ atât ambalaje SGR, cât și non-SGR / Clienții nu își mai pot recupera banii / Ministrul mediului: Problema e izolată. Toate băuturile non-SGR sunt produse anul trecut

sgr, ambalaje, garantie, mircea fechet

Există pe piață baxuri de băuturi care includ atât sticle cu simbol SGR (sistemul de returnare-garanție), cât și fără acesta, iar oamenii plătesc garanția de 50 de bani pentru toate, fără a-și putea recupera ulterior banii. O astfel de situație a fost povestită pe o rețea de socializare de un bărbat care a cumpărat bere, potrivit Digi24.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a transmis că acesta a fost „un caz izolat”, posibil deoarece există pe piață băuturi ambalate anul trecut, care sunt „non-SGR”.

Fechet a mai spus că sunt puține, pe raft, băuturile produse anul trecut. Ministrul a adăugat că el preferă să cumpere băuturi, care nu sunt spirtoase, „cât mai proaspete”.

„Românii trebuie să știe că toate ambalajele non-SGR, toate băuturile non-SGR sunt produse anul trecut. Eu personal prefer să cumpăr produse cât mai proaspete, indiferent dacă discutăm despre sucuri, despre apă plată, apă minerală, alte tipuri de băuturi. Sunt puține, pe raft, produse de anul trecut. Bineînțeles, în cazul băuturilor spirtoase nu se pune problema. Pot fi produse și acum 20 de ani pentru că au termen de valabilitate aproape infinit”, a declarat Fechet, la Digi24.

Sursa foto: captură din video (YouTube/RetuRO SGR)

Comentarii

  • Sa înțelegem noi consumatorii de rand, ca dacă luam produse care au fost puse în circulație fără acea enblema total idioată, nu mai putem sa reciclam? Și cu milioanele de peturi, sticle și alte materiale sa înțelegem, ca ce? Le aruncam de aiurea și ele nu se mai reciclează? Ca de obicei, o practica pusa prost în aplicare, cu o gândire “lasă că merge și asa”. Cum spunea cineva mai sus, halal răspuns de ministru. Eu unul personal nu stau sa îmi pierd vremea sa studiez etichete și alte “minuni’. Dacă tot nu sunt reciclabile acele produse fără embleme…..de ce se mai oprește garanția? Oricum nu se pot recupera bănuții.

 1. Sistem inventar, strict pentru a mai junili bugetul și așa firav al românilor. Zeci de mii de euro un dispozitiv de returnare. Clienți care de luni de zile plătesc acest 59 de bani dar nu au returnat o sticla din varii motive. 7 miliarde de ambalaje estimate in 2023. Câți bani se duc in buzunarele care trebuie? Este hoție pe fata îmbrăcată în intenții eco.

  • Este hoție! Plătești impozit pe salubrizare la primărie iar acum un impozit în plus!!! Mai bine punea pubele mai peste tot că oamenii nu sunt chiar proști să nu știe unde se pun peturile, așa nu mai umblau oamenii ca fraierii pe drumuri…… Ce visează un prost noaptea pune în aplicare ziua. Asta-i Romania ☹️

  • O mare porcărie un sistem care a început cu spatele,nu tu organizare,nu tu pus sistem la punct,nimic,dar asa merge la noi în tara,întâi se cere și apoi dacă,dacă se și da înapoi ,o tara condusa de ipocritii

 2. Chiar daca pare o gluma e chiar reala faza ..chiar ieri am cumparat 4doze de bere fara alcool de la un Kaufland..pe care am platit si garantia ..si surpriza dupa am observat ca numai doua erau cu srg…..deci ???

 3. 🤣…De exemplu, un recent sondaj, care, ar arata ca UNUL DIN DOI ROMÂNI RECICLEAZĂ….!!!!!????

  Pe bune????
  Un fake ordinar : în realitate, datele de colectare la nivel național sunt CATASTROFALE!!!!
  Sondajul e doar “din pix”, ca să dea bine, sa manipuleze și sa ascundă realitatea!!!!

  Fix ca pe vremea Împușcatului: o mizerie care sa acopere o altă mizerie!!!

  Exact ce trebuia sa schimbe – MENTALITATEA, asta nu s-a schimbat!!! 😢

  https://www.economica.net/un-roman-din-doi-recicleaza-ambalaje-pentru-a-si-recupera-garantia-de-50-de-bani-studiu_738384.html

 4. In baxul de apă minerală Borsec am găsit ambele sticle, srg și fără, cu toate că le-am platit cu srg

 5. Nu este caz izolat cel cu berea,asa cum spun ei.Eu am cumparat un bax de apa plata la 2l. / 3 sticle aveau sigla,3 sticle nu aveau sigla ,dar binenteles am platit garantie ptr. toate ce 6 sticle ( un bax de 6 sticle).Este o hotie intentionata si controlata.Cineva de mai sus ne fura si se imbogateste.Nu mai scapam de hotia si talharia din tara asta! HOTILOR !!!!

 6. Aceeași situație cu dozele Staropramen, 2 srg,4 nu. Hoție clară, pe care un ministru nătărău o tratează cu superficialitate și suficiență! Clasic românesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *