Primarul din România cu cel mai mult teren: Gabriela Iacobici (PSD) are peste 3.000 de hectare / În 2022, familia a avut venituri din vânzarea de cereale de 2,36 milioane de lei

gabriela iacobici, psd, gradina, teren Sursa foto: Facebook/Gabriela Iacobici

Gabriela Iacobici (PSD) este primarul din România care are cel mai mult teren trecut în declarația de avere – peste 3.000 de hectare, transmite publicația Snoop.ro.

Primărița administrează comuna Grădina, care se află la 60 de kilometri de Constanța. Potrivit sursei citate, suprafața deținută de Gabriela Iacobici a crescut de la 190 de hectare la peste 3.000 pe timpul celor patru mandate ca primar.

Dintre cele 3.000 de hectare, 1.000 sunt pe raza localității Grădina.

Familia Iacobici a avut venituri de aproape un milion de euro în 2022. Contractele legate de eoliene instalate pe terenurile acesteia, trecute în declarația din 2023, i-au adus 261.910 lei (aproximativ 52.000 de euro).

Alte 2,36 milioane de lei au fost încasate din vânzarea de cereale, 103.200 lei au provenit din nutreț, iar subvențiile de la APIA au fost de peste 2,3 milioane de lei.

„Avem o suprafață destul de mare, da. N-am avut nimic de ascuns. Dacă aveam, nu declaram sau mă ascundeam după deget. Din 1990 fac agricultură, terenurile rudelor, părinților, moștenirile, terenurile rudelor noastre plecate la Constanța ni le-au dat să le lucrăm. Ni le-au dat în arendă, apoi încet-încet le-am cumpărat. Sunt 40 de ani de când facem agricultură, creșterea animalelor”, a declarat Gabriela Iacobici, pentru sursa citată.

Ion Iacobici, soțul primăriței, a povestit cum este interesat, în continuare, de terenurile din zonă: „Cumpăr dacă se ivește ocazia, sunt foarte atașat de pământ.”

Sursa foto: Facebook/Gabriela Iacobici

Comentarii

  1. Ce v-a scăpat, domnilor de la g4media, este faptul că doamna primar, care deține cele mai multe terenuri dintre primarii în funcție, este soacra unui procuror de la Curtea de Apel Constanța, Gill Julien Iacobici Grigore.Tot din acest motiv, dânsa nu are contracandidați la alegerile pentru funcția de primar în comuna Grădina.Nu v-ați gândit că domnul respectiv îi poate intimida, amenința, pe băieții care ar dori să o concureze pe distinsa soacră?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *