Preparate specifice pentru Săptămâna Mare în acord cu postul catolic/ Peștele este vedeta, deoarece restricția alimentară pentru catolici este legată doar de carne/ BONUS: Trei deserturi pentru această perioadă

preparate specifice pentru Săptămâna Mare în acord cu postul catolic, retete peste , retete desert Tortillitas de camarones (Captură You Tube)

Dacă de Paște credincioșii pun pe masă ouă, miel și prăjituri, în Săptămâna Sfântă de dinaintea marii sărbători religioase este încă post. Spre deosebire de ortodocși care în post nu consumă nici ouă sau lactate ori pește, ostul catolic interzice doar carnea. Prin urmare peștele sau fructele de mare sunt la mare preț în această săptămână. Iată câteva rețete numai bune pentru a le testa dacă țineți post catolic.

Crochete de cod (Croquetas de bacalao)

Acest preparat de cod este delicios atât ca fel principal, cât și ca aperitiv savurat pe terasa unui restaurant sau acasă, în timp ce bei o bere rece sau un pahar de vin. Crochetele sunt perfecte de preparat în aceste zile de odihnă, deoarece necesită mai mult timp de pregătire decât un fel simplu, dar merită din plin – sunt foarte gustoase.

Le poți însoți cu o salată simplă cu salată verde, roșii, ceapă și brânză.

Tocană de post (Potaje de vigilia)

Tocana de post se consumă tradițional vinerea tot timpul anului și mai ales în Săptămâna Mare. Se prepară în principal cu năut, spanac, cod și ou. Fără îndoială, este o mâncare consistentă și plină de vitamine, perfectă pentru a-ți da energie.

Este un fel de mâncare sățios, de obicei servit singur. Dacă gătești o cantitate mare pentru întreaga familie și îți mai rămâne, îl poți congela – își păstrează toate proprietățile.

Chifteluțe plate crocante cu creveți (Tortillitas de camarones)

Crocante, gustoase și fragede, aceste „chifteluțe” subțiri sunt făcute din făină de năut și ascund în interiorul lor fin creveți mici. Poți mânca mai multe, ca pe niște chipsuri, pentru că sunt subțiri și delicioase.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Se pot servi alături de cartofi, salată, legume sau alte prăjeli – după dorință.

Supă de usturoi (Sopa de ajo)

Această supă este un preparat frecvent consumat în Săptămâna Mare și foarte potrivit pentru zilele mai răcoroase. Este cunoscută și pentru faptul că este un antibiotic natural, datorită ingredientului său principal: usturoiul. Este, fără îndoială, unul dintre marile feluri de mâncare tradiționale de Săptămâna Mare în Spania catolică.

Bonus: Trei deserturi specifice acestei perioade

Torrijas

Cel mai tipic desert, gustare sau mic dejun din Săptămâna Mare sunt „torrijas”. Mulți se încumetă să le pregătească acasă, în diverse moduri, dar toate au aceeași bază: lapte, scorțișoară și zahăr. Sunt foarte suculente, dulci și irezistibile – un deliciu perfect alături de cafea, ceai sau lapte.

Gogoși pufoase (Buñuelos de viento)

Făină de grâu, untură și ouă – așa se prepară aceste delicii moi și pufoase, perfecte chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi. Mirosul lor în timpul prăjirii e de-a dreptul tentant, iar gustul este pe măsură. Nu vei regreta dacă îți faci un mic capriciu și mănânci câteva în compania familiei sau a prietenilor.

Lapte prăjit (Leche frita)

Acest desert este o combinație delicioasă de arome precum scorțișoară și lămâie. Gustul său este accentuat de textura cremoasă la interior și crocantă la exterior. Are o culoare aurie și este acoperit cu zahăr, ceea ce îl face irezistibil chiar de la prima vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *