Premieră mondială în industria laptelui: o companie din Australia vinde lapte obținut de la vaci ale căror emisii de metan au fost reduse cu 25%, datorită hrănirii cu alge marine

lapte, vaci, Australia, ecologic foto: https://animalsaustralia.org

Producătorul australian de lactate și brânzeturi, Ashgrove Cheese, a anunțat lansarea unui nou produs, numit „Ashgrove Eco-Milk”, un lapte ecologic și, în același timp, prietenos cu clima/„climate-friendly”, informează site-ul agriland.ie

Ashgrove Cheese asigură consumatorii că acest nou lapte ecologic păstrează toate beneficiile nutriționale și gustul laptelui integral Ashgrove și că, în același timp, procesul de obținere are un impact mai redus  asupra mediului decât până acum. 

Experții au calculat o scădere cu 25% a emisiilor de gaz metan (un gaz cu efect de seră, care contribuie masiv la încălzirea globală, n.m) la nivelul efectivelor de vaci care furnizează laptele, un pas semnificativ către producția sustenabilă de lapte la nivel național și global. 

Potrivit fondatorilor Ashgrove, rezultatul a fost posibil prin hrănirea vacilor cu o algă marină nativă din Tasmania. Algele marine au capacitatea naturală de a reduce cantitatea de gaz metan emisă de bovine.

Acesta este un câștig dublu: și pentru animale, și pentru mediu, ajutând companiile din sector să își respecte angajamentele pentru sustenabilitate. 

În colaborare cu procesatorul de alge SeaForest, producătorul de lactate și brânzeturi Ashgrove își hrănește vacile cu un supliment alimentar numit SeaFeed, derivat dintr-o specie de alge roșii.

Vacile merg la pășune, ca până acum, dar, în timpul mulsului, sunt răsfățate cu un mix de fulgi de cereale cu adaos de SeaFeed.

Acest supliment reduce emisiile de metan prin interacțiunea cu enzimele din sistemul digestiv al vacilor, făcând procesul digestiv mai eficient și mai ecologic.

„Ashgrove Eco-Milk reprezintă devotamentul nostru pentru inovație și sustenabilitate, suntem mândri să oferim în premieră această soluție tasmaniană la o provocare globală.”

Scopul Ashgrove este de a reduce cu 30% emisiile de metan din producția de lapte a cirezilor sale.

CEO-ul SeaForest, Sam Elsom a spus că SeaFeed oferă o soluție unuia dintre sectoarele care „contribuie masiv” la emisiile de gaze cu efect de seră. Ambalajul Ashgrove Eco-Milk este, de asemenea, ecologic, cu sticla, eticheta și capacul transparent realizate din materiale 100% reciclabile. Ashgrove Eco-Milk este acum disponibil pe rafturile retailerilor Woolworths și IGA din Tasmania.

Cu planuri de a extinde colaborarea la nivel interstatal și de a dezvolta o gamă de produse lactate obținute cu emisii scăzute și în condiții ecologice, Ashgrove este gata să „revoluționeze” industria lactatelor, menținând în același timp responsabilitatea față de mediu.

foto: https://animalsaustralia.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *