Pastele de vineri seara. Paste cu sos de roșii cu ton. Una dintre cele mai rapide rețete dar cu efect garantat. Aromate, gustoase, sănătoase, rapide, economice

reteta de paste cu ton, reteta de paste, paste cu sos de roșii și ton, reteta rapida, sos de roșii cu ton pentru paste, conserva de ton, ce poti face cu o conserva de ton, idei de cina foto: g4food.ro

Pastele cu sos de roșii și ton sunt unul din principalele motive pentru care merită să avem mereu o mică rezervă de conserve de ton , sos de roșii și paste în cămară.

Un fel de paste foarte rapid care întrunește maximul de calități și nu are, practic defecte. Exceptând persoanele cărora nu le place peștele, pentru că nu știu ce pierd. Un sos cât se poate de simplu și rapid, plin de înțelege pentru oboseala de vineri seara și posesorii ei, ființele umane. În nici un sfert de oră e gata totul și ne putem așeza la masă.

Ingrediente pentru 4 porții de paste cu sos de roșii și ton

400 paste scurte, de tip fusilli, rigatoni, farfalle, mezze maniche, penne etc

200 g ton din conservă, chiar mai mult

500 g suc de roșii mai gros, de tip passata

2 căței de usturoi

1 ardei iute proaspăt sau uscat

2-3 fileuri de anșoa sau unul de hamsii

sare, piper, ulei, pătrunjel verde

Procedeu

Este extrem de simplu, atât de simplu că mi se pare aproape o mică impostură să explic. Dar o fac pentru cine nu e familiarizat cu pastele și abc-ul lor.

Pe de o parte se fierb pastele într-o oală, iar alături preparăm sosul într-o tigaie antiaderentă.

În paralel, în același timp, într-o tigaie antiaderentă se încălzește ușor uleiul de măsline și se aromatizează cu usturoiul, ardeiul iute și fileurile de anșoa sau hamsii tăiate mărunt. Cu alte cuvinte, se călesc la foc mic preț de circa 1 minute, până bucățelele de anșoa se dezintegrează și eliberează aroma în ulei. Folosim câteva linguri bune de ulei, pentru că nu avem multe alte grăsimi în restul ingredientelor.

Acum se adaugă tonul mărunțit și scurs de apă sau ulei. Se gătesc în continuare la foc mic împreună alte 2 minute.

După care, se adaugă sucul de roșii, se lasă focul mic și se fierb împreună circa 8-10 minute. În final, se completează aroma cu pătrunjelul tăiat mărunt, sare și piper după gust.

Peste sos se adaugă pastele fierte și scurse, se amestecă încă un minut la foc iute și se servesc presărând încă puțin pătrunjel în farfurie.

La acest sos se mai pot adăuga și măsline, sau la final puțină mozzarella.

Citește și: https://g4food.ro/pastele-de-vineri-seara-spaghetti-cu-pui-si-lamaie-piccata-de-pui-mai-multe-retete-in-una/

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *