Pastele de vineri seară. E vremea lor: Paste cu ardei și bacon care te fac să faci pace cu toti zeii

rețeta de paste paste cu ardei și bacon reteta rapida de paste retata de vara de paste pastele de vineri seara retete pentru cina sursa foto: g4food.ro

O rețetă de paste cu ardei și bacon care apare foarte des în meniul familiilor italiene. Fie că e iarnă, fie că e vară: când e cald e suficient să le așteptăm puțin să se răcorească. Se pot mânca imediat, foarte calde, sau călduțe. Dar nu reci, dată fiind prezenta baconului. Însă e sezonul ardeilor, deci poate intra în orice play list gastronomic de moment.

Este o rețetă extrem de ușor și rapid de făcut dar care nu lasă pe nimeni indiferent: un mix de gusturi forte, bacon și ardei, care se transferă în paste. Sunt mai practice cele scurte, dar dacă facem sosul mai cremos merg și cu spaghetti. E suficientă o singură tigaie, și o oală pentru fiert pastele.

Ingrediente pentru 4 persoane

350-400 g paste scurte: penne, fusilli, farfalle, dar și spaghetti, la limită

200 g bacon nu prea gras

2-3 ardei roșii

4-5 linguri passata di pomodoro/ 1 lingură de pastă de tomate diluată cu apă/2-3 roșii

1 ceapă

pătrunjel proaspăt

ulei, sare, piper

opțional, 1 lingură de smântână, dulce sau fermentată

opțional, parmezan ras/cașcaval/

Procedeu

În timp ce fierb pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, pregătim sosul.

Într-o tigaie antiaderentă cât mai mare se sotează cu puțin ulei ceapa tăiată foarte subțire julienne. După circa 2 minute, când e translucidă, adăugăm ardeii tăiați tot julienne – bucăți lungi și subțiri.

Se țin pe flacără medie și se amestecă energic până când încep să se dezintegreze. E nevoie din când în când de câte un strop de apă, cât să nu se lipească. E nevoie de circa 10-15 minute, până ardeii se înmoaie bine.

La final se adaugă pasta de rosii//passata, care dă gust dar are și rolul să lege sosul. Se potrivește de sare și piper. Se dă deoparte sosul într-un bol mare, în care vom amesteca toate ingredientele.

În aceeași tigaie, adăugând încă o lingură de ulei, rumenim ușor cuburile de bacon, cu cât mai mici cu atât mai bune pastele în final.

Când s-au rumenit ușor, se adaugă peste bacon în tigaie sosul de ardei și se amalgamează un minut împreună.

Se transferă la loc în bol, împreună cu pastele fierte și scurse. Se amalgamează bine, eventual adăugând o lingură de smântână.

Se servește cu un strop de parmezan ras și piper proaspăt măcinat. Paste cu ardei și bacon, de luat în considerare și ca meniu la următoarele meciuri de la Euro 2024.

Citește și: https://g4food.ro/pastele-de-vineri-seara-fusilli-cu-somon-afumat-si-dovlecei-arome-de-proaspat-si-afumat-la-un-loc-reteta-supersimpla-pentru-o-cina-rapida/

 

sursa foto: g4food.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *