Panoramic agro-alimentar în vremea pandemiei de COVID – 19

Valoarea financiară a importurilor de produse agroalimentare din Rusia pe piața Uniunii Europene a crescut în 2022 față de 2021, în timp ce valoarea exporturilor europene pe piața rusească a scăzut Valoarea financiară a importurilor de produse agroalimentare din Rusia pe piața Uniunii Europene a crescut în 2022 față de 2021, în timp ce valoarea exporturilor europene pe piața rusească a scăzut

Creșterea numărului de îmbolnăviri cauzate de noul Coronavirus i-a determinat pe români să asalteze din nou hyper și supermarketurile. Directorul executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale, George Bădescu, a declarat pentru G4Media că ”marile magazine de tip hiper și supermarket au înregistrat în ultimele zile volume de vânzări similare cu cele din perioada marilor sărbători”.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunțat pe pagina sa oficială de facebook, în 10 martie, că ”există stocuri suficiente de alimente și apă pentru a satisface nevoile cetățenilor”.

Autoritățile locale din comuna italiană Buccinasco, de lângă Milano, au raționalizat accesul în magazine, unde pot intra doar doi clienți concomitent, restul așteptând afară să le vină rândul. Motivul? Evitarea aglomerației, pe fondul epidemiei de coronavirus care a închis practic Peninsula, anunță un cititor al G4Media. Guvernul italian a decis închiderea tuturor unităților comerciale, dar menține deschise magazinele alimentare și farmaciile.

Târgul AGRARIA, care urma să aibă loc în perioada 2 – 5 aprilie a.c., a fost reprogramat pentru o dată viitoare. Japonezii au anulat FOODEX JAPAN 2020, care ar fi trebuit să se desfășoaree în perioada 10 – 13 martie, grecii au reprogramat pentru 16 – 18 mai, FOOD EXPO, care ar fi trebuit să aibă loc în luna martie, iar spaniolii au amânat pentru la toamnă, ALIMENTARIA, care ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 20 – 23 aprilie.

Crescătorii de porci din Statele Unite i-au scris președintelui Donald Trump să ajute sectorul, dacă angajații și fermierii se vor îmbolnăvi de COVID – 19.

Directorul general al Organizației pentru Agricultură și Alimentație a Națiunilor Unite ( FAO ), cu sediul la Roma, s-a autoizolat la domiciliu și conduce instituția prin internet, după ce a aflat că unul dintre invitații la o conferință, la care a participat și directorul, a fost depistat cu COVID – 19. În altă ordine de idei, FAO a solicitat 900.000.000 de dolari ca să-i ajute pe micii fermieri din 22 de țări afectate de războaie, schimbări climatice și constrângeri economice.

Impactul COVID – 19 asupra economiei este echivalent cu cel provocat de marile dezastre” susțin patronii marilor restaurante din New York, citați de eater.com.

Restaurantele cu specific chinezesc din Londra au înregistrat scăderi ale veniturilor cu 50% sau pur și simplu s-au închis, anunță aceeași publicație.

Și o veste bună pentru fermierii români: guvernul asigură și în acest an apă gratuită pentru irigații până la punctele de livrare, acolo unde sunt încheiate contracte pentru anul 2020, potrivit unui comunicat publicat pe madr.ro

Valoarea financiară a importurilor de produse agroalimentare din Rusia pe piața Uniunii Europene a crescut în 2022 față de 2021, în timp ce valoarea exporturilor europene pe piața rusească a scăzut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *