Omul care a declanșat scandalul „puiului galben”, candidatul PSD Horia Constantinescu, și-a recunoscut înfrângerea în cursa pentru Primăria Constanţa: „Fiecare comunitate are liderii pe care şi-i merită”

horia constantinescu Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Candidatul PSD Horia Constantinescu, cel care a provocat scandalul „puiului galben” în martie din poziția de președinte al ANPC, și-a recunoscut înfrângerea în cursa pentru Primăria Constanţa, după ce primele rezultate ale scrutinului de duminică l-au dat câştigător pe actualul edil Vergil Chiţac. Constantinescu a fost plasat pe poziţia a treia, după Stelian Ion, susţinut de Alianţa Dreapta Unită, transmite News.ro.

„Încep prin a mulţumi tuturor celor care m-au votat şi m-au creditat cu încredere, echipei mele minunate de campanie şi continui prin a-mi asuma rezultatul votului! Fără să vreau să pară răutăcios ceea ce spun, dar fiecare comunitate are liderii pe care şi-i merită! Vox populi, vox dei! Democraţia înseamnă să ne supunem voinţei majorităţii! Vom fi împreună spectatorii celor patru ani care vor urma! Mă rog la Dumnezeu să fie bine acestui oraş minunat! Există viaţă şi după alegeri!”, a scris Horia Constantinescu pe Facebook.

Vergil Chiţac are peste 30% din voturile pentru funcţia de primar al Constanţei, conform rezultatelor parțiale ale scrutinului.

Constantinescu a declanșat scandalul puiului „vopsit”

În martie, Constantinescu a făcut o declarație controversată despre carnea de pui vândută pe piața locală. „Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonella periculoase. Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare gustos. Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituţiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie şi cine a acoperit adevărul”, a scris şeful de atunci al ANPC pe pagina sa de Facebook.

El a fost însă contrazis de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), care a reacționat prompt și i-a demontat afirmațiile.

Totodată, la trei zile după ce președintele ANPC, Horia Constantinescu, a provocat scandalul puiului „vopsit”, directorul instituției, Paul Anghel, a scris pe Facebook că a fost vorba „despre o expresie metaforică”.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *