Atenție la puii îngălbeniți pentru a părea mai buni! „Unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată” – Președintele Protecției Consumatorilor / Horia Constantinescu a revenit asupra declarației 

pui friptura masa mancare Sursa Foto: Pexels.ro

Update 16.21: Șeful de la Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a revenit asupra declarației privind puii îngălbeniți care reprezintă „un atentat serios la siguranța fiecăruia”. El a precizat că furajele care dau culoare nu sunt toxice. Explicația a venit după ce a fost desemnat candidat PSD la Primăria Constanța, transmite G4Media.

Articolul inițial:

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţiil afirmă Constantinescul, ne confruntăm cu un ”atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”, transmite News.ro.

”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată”, a scris, miercuri dimineaţă, pe Facebook, Horia Constantinescu.

Acesta afirmă că şi ouăle primesc altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii.

”Dacă adăugăm şi ingredientul sallmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonela periculoase”, a mai scris Constantinescu.

Acesta anunţă că va transmite în cursul zilei o ”informare către absolut toate instituţiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie”.

Sursa Foto: Pexels.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *