Noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, l-a sfidat pe Liviu Dragnea în plină glorie a fostului șef al PSD

Indemnizație de 10.000 de lei pe lună pentru medicii veterinari concesionari; legea, printre ai cărei inițiatori s-a numărat și actualul ministru al Agriculturii, Adrian-Nechita Oros, când a activat ca deputat, a fost respinsă o dată de președintele Iohannis Indemnizație de 10.000 de lei pe lună pentru medicii veterinari concesionari; legea, printre ai cărei inițiatori s-a numărat și actualul ministru al Agriculturii, Adrian-Nechita Oros, când a activat ca deputat, a fost respinsă o dată de președintele Iohannis

În primăvară, dacă vă mai amintiți, Liviu Dragnea, pe atunci încă președinte al PSD și președinte al Camerei Deputaților, a ordonat public Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor ( ANSVSA ), dar și Fiscului, să efectueze controale la frontiere, după ce acuzase că din străinătate, implicit din Uniunea Europeană, sunt importate fructe și legume de proastă calitate, ba chiar ”pline de otrăvuri”, liderul PSD promovând, în schimb, fructele și legumele din producția internă, care are avea un gust excepțional, în comparație cu cele aduse din afara țării. Dragnea a exaltat gustul roșiilor românești, fără să sufle o vorbă despre reziduurile de pesticide din aceste produse și din alte legume, reziduuri existente, totuși, uneori peste limitele maxime admise, după cum relevă rapoartele anuale publicate de ANSVSA, până în anul 2016.

Lantulalimentar.ro a publicat constant articole despre aceste rapoarte, semnalând inclusiv irelevanța controalelor efectuate de autorități la frontieră, neregulile descoperite în urma controalelor fiind minore, din registrul formularisticii și condițiilor de transport, nicidecum privind conținutul de pesticide.

Medic veterinar de profesie, pe atunci vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Oros a luat poziție în parlament față de acțiunile ordonate de Liviu, intitulându-și intervenția ””Dragnea şi PSD produc fake news cu legume şi fructe, induc panică – ca mijloc de campanie electorală”.

Adrian Oros, sursa Camera Deputaților

Oros, în prezent ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, după votul favorabil de astăzi, 4 noiembrie, din parlament, l-a atacat direct pe Liviu Dragnea: ”Controalele declanşate de către ANSVSA şi alte instituţii, la declaraţiile fals îngrijorate ale domnului Dragnea, au exclusiv un scop electoral. ( … ) Pentru că, domnule Dragnea, să fii patriot înseamnă să-ţi faci datoria acolo unde eşti, în fiecare zi. Nu poţi să fii patriot din când în când sau când începe campania electorală”.

Deputatul, votat azi ministru al Agriculturii, a acuzat la vremea aceea că operațiunea Demetra, lansată la ordinul lui Dragnea, a fost un eșec: ”De altfel, rezultatele controalelor comunicate oficial de către ANSVSA sunt derizorii. Niciuna dintre neconformităţile constatate şi sancţionate de această instituţie nu au legătură cu prezenţa reziduurilor de pesticide, cum pompos se anunţa în acţiunea Demetra. Nici nu aveau posibilitatea tehnică ca în acest timp scurt să facă determinări de pesticide din toate transporturile”.

Adrian Oros a explicat în intervenția sa că ”există un Program de Supraveghere şi Control în domeniul siguranţei alimentelor, un program oficial, permanent, amplu şi comun al ANSVSA, al Ministerului Agriculturii şi al Ministerului Sănătăţii, care este monitorizat şi de către Comisia Europeană”, apoi a întrebat: ”să înţelegem că, în cei doi ani de guvernare PSD-ALDE, acest program nu a fost aplicat? Ultimul raport oficial publicat de aceste instituţii a fost în anul 2016. De atunci, niciun raport oficial”.

Lantulalimentar.ro a semnalat recent că ANSVSA nu a mai publicat rapoartele respective după anul 2016.

Citește stenograma integrală a intervenției deputatului liberal.

Indemnizație de 10.000 de lei pe lună pentru medicii veterinari concesionari; legea, printre ai cărei inițiatori s-a numărat și actualul ministru al Agriculturii, Adrian-Nechita Oros, când a activat ca deputat, a fost respinsă o dată de președintele Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *