”Lasă-mă să te duc într-unul din restaurantele românești pe care le prefer în New York City”, își începe Edtsa prezentarea postată pe contul de Facebook.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
O scurtă documentare pe Google îmi relevă că influencerul este român de origine, se numește Eduard Ilie și a ajuns în Statele Unite la vârsta de 8 ani. Acum, promovează cultura și gastronomia românească pe tărâm american.
”Mai întâi trebuie să ajungeți pe strada Delancey, să urcați scările, să mergeți spre est pe Delancey, până pe strada Clinton, când ajungeți pe strada Clinton, o să faceți stânga, traversați strada Rivington, apoi traversați pe cealaltă parte a străzii Clinton, continuați să mergeți pe strada Clinton, pe partea dreaptă și ajungeți la singurul restaurant românesc din Manhattan … OTI”, ne poartă Edtsa prin labirintul complicat al faimoasei insule new-yorkeze.
”Acum e un new-yorkez cu peste 100.000 de urmăritori pe Instagram, actor, regizor, cameraman și o mulțime de alte meserii creative. Trăiește din ele.
Dar ce e interesant la acest influencer e că, deși produce doar în engleză, se întoarce mereu la rădăcinile lui românești. Și nu o face doar cu aluzii, ci vorbind direct și deschis despre ce e bine și frumos în patria lui. Și la ai lui.” ne dezvăluie Lucian Mândruță pe pagina lui de Facebook, unde a postat anul trecut un scurt interviu cu Edtsa.
Mă întorc pe pagina influencerului american de origine română, la clipul despre restaurantul OTI:
”Situat în Lower East Side din Manhattan, OTI este un mic restaurant românesc frumos, cu locuri frumoase în interior și în aer liber, perfect pentru vremea bună, veniți și bucurați-vă de unele mâncăruri tradiționale românești cu o interpretare modernă, cum ar fi Telemea românească cremoasă ( Edtsa pronunță în românește numele brânzei, dar scrie și versiunea în engleză: Broken Burrata )”.
Edtsa continuă enumerarea cu Zacusa, cu Micii și cu Mămăliga, denumiri pronunțate, de asemenea, în românește.
Apoi, influencerul ne face cunoștință cu proprietarul restaurantului, în același timp bucătar, Elias Popa:
„Gătesc după rețete scrise de mână, am crescut mâncând, ca român: mici, mămăligă, lucruri de genul acesta. Am decis să le modernizez pentru a le adapta la gustul New York-ului”.
Edtsa, infatigabil promotor al culturii și gastronomiei românești peste Ocean, încheie prin a-și îndemna urmăritorii să meargă la singurul restaurant românesc din Manhattan: ”Totul este foarte gustos. Așa că intrați și aduceți-vă prietenii. Nu veți regreta”.