Marele stomac chinezesc a înghițit în luna septembrie 830.000 t de carne din import

Marele stomac al planetei amenințat de o penurie alimentară? Beijingul le cere chinezilor să facă provizii de hrană Marele stomac al planetei amenințat de o penurie alimentară? Beijingul le cere chinezilor să facă provizii de hrană

Cantitatea totală de carne și măruntaie importată de China a fost în septembrie cu 63% mai mare decât în aceeași lună a anului precedent, a raportat Departamentul Vamal din China (GAAC), citat de siteul euromeatnews.com. Cheltuielile au crescut cu 40,5%, ajungând la 2,325 miliarde dolari în luna respectivă. În primele nouă luni ale anului, țara asiatică a importat 7,41 milioane de tone de carne și organe de porc.

Importurile de carne de porc au totalizat în septembrie 380.000 de tone, cantitatea fiind cu 121,6% mai mare decât cea achiziționată în aceeași lună a anului trecut. Ca valoare financiară, creșterea a fost de 146,6%, însemnând 924,5 milioane de dolari. În anul în curs, țara asiatică a importat 3,29 milioane de tone de carne de porc.

Principalul furnizor de carne de porc pentru China este Uniunea Europeană. Recent, Beijingul a interzis importurile din Germania, din cauza înmulțirii focarelor de pestă porcină africană.

China a importat 180.000 t de carne de vită în septembrie, o creștere de 18,9% față de luna septembrie a anului trecut. Suma plătită a fost însă cu 1% mai mică, 777,08 milioane de dolari, ceea ce însemnă că furnizorii au vândut mai ieftin în acest an. Din ianuarie până în septembrie, China a cumpărat din străinătate 1,57 milioane de tone de carne de vită.
Principalii furnizori de carne de vită pentru China sunt Australia și Noua Zeelandă.

sursa foto: joc.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *