MADR anunță că banii pentru legumele cultivate în spații protejate vor intra în această săptămână în conturile fermierilor

legume, sere, bani, madr Sursa foto: Pexels / Katya_Ershova

Legumicultorii înscriși pentru ajutorul de minimis acordat pentru susținerea producției de legume în spații protejate în perioada de extrasezon vor primi banii în această săptămână, până în prezent fiind efectuate plăți de peste 76 de milioane de lei, a anunțat, marți, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, transmite Agerpres.

„MADR, prin direcţiile agricole judeţene, a început deja efectuarea plăţilor în cadrul Programului pentru legume cultivate în spaţii protejate, astfel că, până la această dată, a fost plătită suma de 76,18 milioane de lei pentru aproximativ 15.395 de beneficiari ai programului. Plăţile vor continua în această săptămână, astfel încât toţi cei 19.076 de fermieri eligibili din toate judeţele ţării să încaseze sprijinul financiar”, se arată în comunicatul MADR.

Cei mai mulţi aplicanţi ai Programului se regăsesc în judeţele Olt (7.111), Galaţi (5.170), Giurgiu (1.617), Dolj (1.011) şi Buzău (818).

Legumicultorii vor primi 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar pentru cultivarea de tomate, ardei, castraveţi, fasole verde, salată, spanac sau ceapă verde în spaţii protejate.

Sursa foto: Pexels / Katya_Ershova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *