Locuitorii Barcelonei cer interzicerea de noi terase pe domeniul public. Afluxul de turiști creează tot mai mult disconfort rezidenților

turism, terase, restaurante, Barcelona, protest, Spania Sursa foto: Pexels

Barcelona, ca și alte orașe mari europene, este de la an la an tot mai invadată de turiști. Extinderea teraselor pe domeniul public este o consecință a acestui fenomen. Nu doar turiștii iau cu asalt terasele din orașul Condal, ci și localnicii în căutare de relaxare la o bere sau o cafea pe malul mării sau în zonele turistice. Cum Spania are o climă generoasă, fenomenul teraselor se întinde pe toată perioada anului, evident în timpul verii programul acestora ajungând până la ore mici din noapte.

Consecința acestui fenomen în viața celor care rezidă permanent în zonele aglomerate de oameni și terase este un continuu disconfort. Zgomotul, murdăria și nesimțirea celor care urinează noaptea în stradă au determinat locuitorii din Barcelona să protesteze de multe ori împotriva turismului excesiv și a restaurantelor și teraselor deschise până în zori de zi. Oamenii își revendicau dreptul la o viață normală, odihnă și curățenie adecvată pe strada pe care locuiesc.
Fără terase noi în Barcelona
De curând Federația Asociațiilor de Vecini din Barcelona a demarat o campanie de strângere de semnături pentru a obliga primăria orașului să nu mai permită extinderea teraselor existente sau aprobarea unora noi, notează La Vanguardia. Peste 15.000 de semnături s-au strâns într-un timp scurt și vor fi înaintate municipalității.
Locuitorii din aceste zone afectate de activitatea Horeca speră ca într-un fel sau altul autoritățile să găsească o soluție pentru un echilibru între viața rezidenților și petrecerile turiștilor, într-o metropolă în care anual vin peste 9 milioane de vizitatori.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *