INS: Producţia de carne de porc şi de pasăre a crescut în luna mai a acestui an. A scăzut cererea pentru carne de vită și oaie

productie, carne, carne de porc, ins Sursa foto: Dreamstime

Numărul sacrificărilor şi producţia de carne au crescut la porcine şi la păsări, iar la bovine şi la ovine şi caprine s-au diminuat, în luna mai a acestui an, faţă de acelaşi interval din 2023, conform Institutului Naţional de Statistică (INS).

Astfel, în cazul porcinelor, au fost sacrificate 294.000 de capete în luna mai 2024, comparativ cu 279.000 de capete în luna similară din anul precedent, în timp ce la păsări au fost sacrificate 28.987 milioane de capete, comparativ cu 28.898 milioane de capete în mai 2023.

În ceea ce priveşte producţia de carne, la porcine au fost raportate 26.525 de tone (vs 24.336 tone în mai 2023), iar la păsări 49.394 tone (faţă de 48.775 tone anul trecut în mai), transmite Agerpres.

Pe de altă parte, numărul de sacrificări la bovine a scăzut la 37.000 de capete, de la 40.000 de capete în perioada similară din 2023, iar la ovine şi caprine s-a micşorat până la 410.000 de capete în luna mai a acestui an, în comparaţie cu 452.000 de capete în a cincea lună din 2023.

De asemenea, producţia de carne de bovine a înregistrat o scădere la 6.104 tone (de la 6.584 tone în 2023), în timp ce la ovine şi caprine producţia consemnată a fost de 4.480 de tone, faţă de 4.531 de tone în luna mai a anului anterior.

Datele pentru unităţile industriale specializate (abatoare) s-au obţinut prin cercetări statistice exhaustive, efectuate de INS, iar pentru exploataţiile agricole fără personalitate juridică, de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Informaţiile se referă la sacrificările exclusiv pentru consum.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *