Incredibil! Un brutar spaniol produce pâine placată cu aur, cea mai scumpă pâine din lume

Incredibil! Un brutar spaniol produce pâine placată cu aur, cea mai scumpă pâine din lume Incredibil! Un brutar spaniol produce pâine placată cu aur, cea mai scumpă pâine din lume

Pâinea a fost prezentată în cadrul Madrid Fusión expo sub forma a două versiuni: o versiune care pe lângă metalele prețioase, conține și sare de rocă extrasă cu mâna, pentru a evita exploziile dăunătoare mediului înconjurător. Cea de-a doua versiune, e făcută cu făină de secară, conține quinoa și chia și este dedicată producției artizanale. Ambele pâini sunt ornate manual cu motive florale, notează siteul moraritsipanificatie.ro.

Cea mai scumpă pâine din lume este creația lui Juan Manuel Moreno din Malaga, (Spania) și este făcută, printre altele, cu aur, argint și flori. O pâine de 400 de grame ajunge să coste astfel cam 1.380 €.

Juan Manuel Moreno

Juan Manuel Moreno este considerat unul dintre cei mai buni 80 de brutari din Spania, conduce fabrica de pâine Pan Piña din orașul Algatocín (Malaga) și are printre clienții săi șeici arabi, magnați ruși și chinezi.

Incredibil! Un brutar spaniol produce pâine placată cu aur, cea mai scumpă pâine din lume

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *