„Home Kitchen”: Primul restaurant care funcționează cu personal format doar din oameni fără adăpost / Localul este condus de un bucătar cu stele Michelin / Cum arată meniul

Ingrid Georgescu 12 octombrie 1 comentarii 7729 vizualizări
Echipa restaurantului Home Kitchen, din Londra / Sursa foto: Instagram Echipa restaurantului Home Kitchen, din Londra / Sursa foto: Instagram

Într-o inițiativă revoluționară, bucătarul cu stele Michelin, Adam Simmonds, a deschis „Home Kitchen”, primul restaurant din lume al cărui personal este format exclusiv din persoane fără adăpost. Situat în Primrose Hill, Londra, acest restaurant promite nu doar o experiență culinară rafinată, ci și o a doua șansă pentru cei marginalizați din societate, conform The Independent.

În Anglia, peste 309.000 de oameni sunt considerați fără adăpost, dintre care 140.000 sunt copii, conform Shelter. Creșterea costului vieții și lipsa sprijinului adecvat au agravat situația, iar mulți dintre acești oameni simt că nu au unde să se îndrepte. „Home Kitchen” vine să schimbe acest lucru, oferindu-le celor vulnerabili oportunitatea de a-și reconstrui viețile și carierele în industria ospitalității.

Simmonds, cunoscut pentru colaborările sale cu restaurante de prestigiu precum The Ritz și Le Gavroche

Simmonds, cunoscut pentru colaborările sale cu restaurante de prestigiu precum The Ritz și Le Gavroche, a decis să își folosească experiența pentru a face o diferență. Restaurantul, deschis în septembrie 2024, oferă unui număr de 15 persoane fără adăpost nu doar un loc de muncă, ci și un salariu peste media londoneză, un card de călătorie și o calificare în catering.

„Nu am fost pe stradă, dar am fost aproape de a fi pe stradă”, recunoaște Simmonds. „Mulți dintre acești băieți și fete nu au avut sprijinul pe care l-am avut eu. Oamenii îi judecă fără să înțeleagă ce i-a adus aici”.

Bucătarul Adam Simmonds / Sursa foto: Instagram
Bucătarul Adam Simmonds / Sursa foto: Instagram

Ce conține meniul

Meniul de debut al „Home Kitchen” include preparate fine, precum burta de miel gătită timp de 72 de ore și tartă cu cremă de ouă. „Pentru mine, macroul este felul de mâncare remarcabil. Totul este despre arome și simplitatea preparatului”, explică Simmonds.

Printre cei care își reconstruiesc viața prin acest proiect se numără și Paul, un fost deținut care s-a confruntat cu dificultăți în reintegrarea în societate. „Ieșind într-o lume nouă, nu crezi că societatea te va accepta, toată lumea îți pune o etichetă… vrei ca persoana să te vadă pe tine, nu locul de unde ai venit”, spune Paul. „Această experiență mi-a schimbat viața.”

Simmonds nu se oprește aici – planurile sale includ deschiderea unor noi locații în Brighton și San Francisco, oferind și altor persoane oportunitatea de a-și depăși condiția. „Important este să vedem personalul pe care îl angajăm cum crește și înflorește”, spune el. „Eu sunt doar un instrument care să-i ajut să ajungă acolo unde vor ei”.

Meniul Restaurantului Home Kitchen, din Londra / Sursa foto: Instagram
Meniul Restaurantului Home Kitchen, din Londra / Sursa foto: Instagram

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *