Ghidul solicitantului pentru „Investiții în exploatații agricole” a fost pus în consultare publică

Disperare în Italia! Muncitorii români nu mai merg în ferme, fiindcă ar fi mai bine plătiți în țară, iar fermierii italieni nu mai au cu cine culege fructele și abandonează recolta Foto: G4Food

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat în consultare publică, pentru o perioadă de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, Ghidul solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020, potrivit unui comunicat al ministerului.

Sesiunea, care urmează a fi lansată în perioada următoare, este dedicată cererilor de finanțare depuse de fermieri și formele asociative ale acestora pentru sectorul vegetal.

Sprijinul acordat prin acest pachet al componentei submăsurii are ca scop îmbunătățirea performanțelor exploatațiilor agricole prin creșterea competitivității activității agricole, a diversificării activităților agricole și a creșterii calității produselor obținute, la restructurarea exploatațiilor de dimensiuni mici și medii și transformarea acestora în exploatații comerciale, precum și la încurajarea dezvoltării formelor asociative.

În cadrul acestei sesiuni vor beneficia de alocare distinctă proiectele încadrate ca achiziții de utilaje agricole pentru cultura sfeclei de zahăr.

Foto: G4Food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *