Frigărui din carne de pui livrate din România, depistate cu Salmonella în Olanda

Frigărui din carne de pui livrate din România, depistate cu Salmonella în Olanda Frigărui din carne de pui livrate din România, depistate cu Salmonella în Olanda

Autoritățile sanitare veterinare olandeze au notificat România, prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, în data de 22 decembrie 2023, că un lot de frigărui din pulpe de pui/Chicken thigh satay provenind din țara noastră a fost depistat cu Salmonella, o bacterie care provoacă toxiinfecții alimentare grave. 

Potrivit datelor încărcate în SRAAF, produsul ar fi provenit de la o firmă din județul Bihor. 

De precizat că, în același timp, a fost notificată și Polonia, ca să urmărească acest caz/Flagged for Follow-Up, ceea ce ar putea însemna ca materia primă să fi provenit dintr-o unitate avicolă poloneză și să fi fost tranșată și ambalată în unitatea din România.

Polonia se confruntă cu numeroase cazuri de probe de carne de pasăre contaminate cu Salmonella, cazurile fiind făcute publice, prin publicarea acestora în SRAAF.

Până în prezent, nu sunt cunoscute cazuri de îmbolnăviri care să fie puse pe seama lotului de frigărui din carne de pui expediate din România pe piața olandeză. Nivelul de risc este considerat serios, cel mai înalt nivel. 

foto cover pexels.com/Streetwindy

Frigărui din carne de pui livrate din România, depistate cu Salmonella în Olanda

Comentarii

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *