Semințele de chia oferă 6 beneficii majore pentru organism: Întrețin creierul și inima și chiar te pot ajuta să slăbești 27 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Bananele, mâncate dimineața, pe stomacul gol, au beneficii uimitoare: Ajută la reglarea tensiunii și a digestiei, îți îmbunătățesc stare de spirit și sănătatea inimii și te ajută să-ți gestionezi greutatea 27 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Memoria obezității/De ce kilogramele pierdute se întorc după curele de slăbire? Un studiu explică mecanismul yo-yo 26 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum să bei ceaiul verde ca să te ajute să slăbești/ Iată ce îți recomandă nutriționistul/ Cât ceai verde poți bea zilnic 26 noiembrie Redacția 0 comentarii
Toate alimentele care pot provoca alergii. De ce au un mai mare potențial alergenic fructele și legumele 26 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ce se întâmplă dacă mănânci cartofi în fiecare zi? Răspunsul nutriționiștilor / Sfat: Evită prăjirea și alege metode mai sănătoase de gătire, cum ar fi coacerea 26 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ziua Internațională a Măslinelor: Câte măsline poți consuma într-o zi și care este sortimentul cel mai sănătos? / Sunt bogate în grăsimi sănătoase, fier și vitamina E 26 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cele mai bune diete pentru femeile de peste 50 de ani, conform dieteticienilor/Dieta DASH și cea mediteraneeană sunt în top 26 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cinci rețete de băuturi ce pot înlocui cafeaua. Nutriționistul Tania Fântână: Nu au multe calorii, se prepară rapid și pot să vă ofere inspirația de care aveți nevoie acum, pe sfârșit de an 26 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Actrița din „Anatomia lui Grey” și-a băgat în spital familia și prietenii/ Camilla Luddington a gătit insuficient curcanul pentru Ziua Recunoștinței/ „Toți vomitau” 26 noiembrie Redacția 0 comentarii
Frecventă iarna, depresia poate fi ameliorată cu ajutorul dietei / Bananele, somonul, lintea și ciocolata neagră, printre primele 10 alimente care te pot relaxa și îți pot readuce starea de bine 26 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Alimentația ca medicament”: Dieta și rolul său în combaterea bolii Parkinson / Observațiile clinice și cercetările recente evidențiază importanța unui stil de viață sănătos în gestionarea simptomelor acestei boli 25 noiembrie Redacția 0 comentarii
Curtea de Conturi Europeană: Etichetele produselor alimentare pot păcăli consumatorii 25 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ouăle, cel mai sănătos și hrănitor aliment de pe pământ/ 6 motive pentru sunt numite “multivitaminele naturii”: Hrănesc creierul, protejează ochii, îmbunătățesc profilul colsterolului și ajută la slăbit 25 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cât avocado ar trebui să mănânci pe zi/Explicațiile unui nutriționist: ”Înainte să-ți dai seama, ai consumat 900 de calorii pe zi” 25 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Trei alimente sănătoase de gustat între mese, pe care le recomandă nutriționiștii/Alte recomandări includ fructe sau ciocolată neagră 25 noiembrie Redacția 0 comentarii
Alimentul bun pentru longevitate. Ce mănâncă un renumit cercetător pentru a trăi mai mult: „Sunt gustoase, sărace în calorii și pline de vitamine și antioxidanți” 25 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Este sigur să mănânci doar fructe? O astfel de dietă te lasă fără nutrienți esențiali / Dacă ții dieta cu fructe riști să-ți crească glicemia, să faci carii și să ai carențe de proteine și minerale 25 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Zahărul” Jaggery, benefic pentru sănătatea inimii/Acest îndulcitor nerafinat, obținut din trestie de zahăr, îmbunătățește fluxul sanguin și tensiunea arterială și reduce inflamația și colesterolul 25 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
3 idei delicioase de mic dejun cu somon. Sunt ideale de luat la birou, pentru cei care se grăbesc la muncă / Somonul, bogat în proteine și acizi grași Omega-3, susține sănătatea inimii și a creierului 25 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Oțetul de mere poate face minuni dacă îl bei după cină/ În special după cinele tradiționale de sărbători, bogate în calorii, puțin oțet de mere te ajută să nu te îngrași sau să-ți crească glicemia și susține sănătatea inimii 24 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Surprinzător, dar carnea de porc ar putea ajuta la slăbit! / Și alte alimente considerate nesănătoase au proprietăți uimitoare: Alcoolul, băut cu moderație, susține inima, iar popcornul ar putea proteja împotriva leziunilor celulare 24 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce este colina, ce rol important are în organism și în ce alimente o mai găsim, în afară de ouă?/ Somonul, curcanul, ciupercile, quinoa, caviarul, fasolea și brânza de vaci sunt surse importante de colină 24 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O nutriționistă explică ce alimente sunt interzise în bolile inflamatorii intestinale autoimune și în cele gastrointestinale și de ce/ Ea recomandă atenție la cerealele integrale, alimentele procesate/prăjite, zahăr și lactate 24 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimentația ca medicament, un concept vechi de secole, dar pus acum sub semnul întrebării/Argumente pro și contra/Specialiști: alimentația influențează sănătatea, dar nu înlocuiește tratamentele medicale 24 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ai mâncat prea mult zahăr azi? Iată ce îți recomandă nutriționiștii să faci mâine, fără să iei măsuri drastice! 23 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Superbăutura de iarnă care te-ar putea ajuta să lupți cu inflamația și răcelile/ Iată beneficiile unui vin fiert consumat cu moderație 23 noiembrie Redacția 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 25 noiembrie-1 decembrie/ Rețete de post și de dulce 23 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Gustarea cea mai bogată în fibre, pe care o aleg nutriționiștii/Este plină de proteine, grăsimi sănătoase și vitamine și minerale esențiale 23 noiembrie Redacția 0 comentarii
Alergiile, intoleranțele alimentare și afecțiunile medicale pot influența alegerile alimentare ale copiilor, iar un nutriționist poate oferi soluții personalizate / Tania Fântână: „Dacă avem de-a face cu un copil cu multe alimente excluse din motive de sănătate, este esențial ca el să mănânce totuși echilibrat” 23 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
„Sunt nutriționist și iată ce fac în fiecare dimineață pentru a-mi îmbunătăți sănătatea”/ Patru obiceiuri pe care ar trebui să le includem în rutina de dimineață pentru a începe ziua cu mai multă energie 23 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ai încercat kiwi pentru a slăbi? / Kiwi te menține în formă, pentru că accelerează metabolismul și te ajută să arzi grăsimile 22 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Modificări ale dietei și stilului de viață, după îndepărtarea vezicii biliare/ Trebuie să respecți câteva reguli care te vor ajuta să susții activitatea ficatului 22 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cele mai bune alimente neperisabile pentru persoanele cu diabet/Pot sta în cămară chiar și peste un an și sunt ingrediente excelente pentru o masă bogată în nutrienți 22 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum să folosești aluminiul în bucătărie fără riscuri. În ce condiții poate fi periculos 22 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cele mai bune șase alimente care îți pot reduce nivelul acidului uric: Bananele și merele, pe primele locuri / Așa vei putea fi ferit de gută sau pietre la rinichi 22 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cele mai bune trei alimente pe care le poți consuma, fără grijă, dacă suferi de reflux acid: fructe, legume, cereale integrale, ghimbir și oțet de mere/ Evită cofeina și alimente picante, prăjite și grase, pentru că îți agravează simptomele 22 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Când ar trebui să mergi cu copilul la nutriționist? Semnele care nu trebuie ignorate 22 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Salată de vită, sănătoasă și versatilă/Cercetătorii vă sfătuiesc să asociați carnea roșie cu salată, pentru a-i contracara efectele negative 22 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimentul bogat în proteine care este „subestimat”, conform nutriționiștilor / Poate preveni dezvoltarea celulelor canceroase și poate contribui la reducerea riscului de diabet de tip 2 și al bolilor cardiovasculare / Este ușor de preparat, accesibil și versatil 22 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Micul dejun chiar este cea mai importantă masă a zilei?/Specialiștii în nutriție explică de ce nu ar trebui să crezi toate miturile și, totuși, de ce nu ar trebui să sari peste prima masă din zi 22 noiembrie Redacția 0 comentarii
Dieta mediteraneeană, secretul unei vieți echilibrate / Prof. Carruba: „Obezitatea trebuie văzută ca o boală cronică” / „Instituțiile trebuie să-i învețe pe oameni să mănânce sănătos. Nu e de-ajuns să punem pe ambalaj niște informații” 21 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Consumul de prea multă sare poate duce la diabet? Nu direct, dar agravează mult starea diabeticilor/Excesul de sare, mai ales la diabetici, crește riscul de boli de inimă, hipertensiuni, insuficiență renală și accident vascular 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ești un fan al maionezei? Durerea de cap, glicemia și tensiunea crescute, dar și acumularea kilogramelor în plus se numără printre efectele secundare ale abuzului de maioneză, despre care nimeni nu ți-a spus 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Influențează consumul de pâine riscul de cancer? Rezultatele unui studiu recent / Unele tipuri de pâine, precum cea integrală sau de secară, au fost asociate cu o scădere a riscurilor de dezvolta boli oncologice 21 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cele mai bune alimente de Crăciun, care reduc hipertensiunea arterială/ Specialiștii ne sfătuiesc să ocolim carnea de porc și de vită și să alegem deserturi sărace în grăsimi, fructe și legume și friptura de curcan 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Pudra de cacao sau ceaiul verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase/Persoanele stresate au tendința de a consuma mai multe grăsimi/Sfatul specialiștilor: alege pudra de cacao minim procesată pentru efect maxim 21 noiembrie Redacția 0 comentarii
Mănânci mere roșii pe stomacul gol? Iată 5 beneficii ale consumului zilnic de mere roșii dimineața: Stimulează imunitatea, reglează tensiunea, susțin digestia și sănătatea inimii și întrețin pielea 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Lipsa încrederii și sindromul impostorului în procesul de slăbire. Nutriționistul Tania Fântână: „Am lucrat cu foarte mulți oameni care încă înainte de a începe procesul erau ferm convinși ca nu vom reuși” 21 noiembrie Redacția 0 comentarii
Nouă beneficii ale consumului de ouă / Sunt adesea denumite „superalimente” 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii