Dacă te pasionează tot ce ține de tehnica barbecue, iată ce ar trebui să știi despre reacția Maillard. Este responsabilă pentru gustul și culoarea cărnii la grătar, dar nu numai 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Are banana prea mult zahăr? Iată adevărul despre carbohidrații, caloriile și nutrienții din acest fruct și ce beneficii pentru inimă aduce el 6 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Caracatiță cu spumă de goji, caviar cu lămâie tailandeză și caise din Guatemala la masa de Anul Nou? Ce este gastrosnobismul și cum a luat naștere ca manifestare extremă a foodismului, în contextul atenției pentru alimentația de calitate 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Băuturile răcoritoare obișnuite care conțin zahăr pot fi mai periculoase dacă sunt consumate curent, decât o prăjitură consumată din când în când / Cresc riscul de infarct si AVC 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Zece legume și alimente vegetale ale lunii ianuarie și motive justificate să le mănânci/ Te ajută să slăbești, sunt ieftine, gustoase și versatile 5 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Jennifer Aniston dezvăluie secretul siluetei sale: Folosește condimente slab calorice, pentru a da un plus de gust meselor sale/ Gustările preferate ale actriței sunt pop-corn-ul și shake-urile 5 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce alegem, orez brun sau quinoa? Dieteticienii susțin că ambele sunt cereale integrale sunt benefice, dar quinoa are câteva avantaje nutriționale 5 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Și, totuși, câtă apă ar trebui să bem într-o zi? Efectele terapeutice ale apei în cazul unor probleme de sănătate 5 ianuarie Redacția 0 comentarii
ABC în bucătărie – Denumirile diferitelor tipuri de preparare a mâncării și diferențele dintre ele 4 ianuarie Ioana Costescu 1 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 6-12 ianuarie/ Preparate ușoare ca pentru perioada de după sărbători 4 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
„Am realizat că există o poftă reală pentru peștele românesc. Păstrăvăriile de la munte sunt o resursă pe care nu reușim să o valorificăm suficient” – chef Marius Tudosiei (VIDEO) 4 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Pe lângă o corectă alimentație, nutriționiștii recomandă și 10.000 de pași zilnic/ O nutriționistă spaniolă demontează însă acest mit 3 ianuarie Redacția 0 comentarii
Este sănătos uleiul de floarea-soarelui? Nutriționiștii spun că da, doar dacă se respectă o regulă esențială 3 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Este pudra proteică o înșelătorie? Ce spun experții despre acest supliment alimentar popular / „Dacă doar bei un supliment în loc să mănânci alimente reale, ai proteina necesară, dar pierzi o mulțime de alți nutrienți” 3 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cardamom nu este doar o mirodenie aromatică / Iată 6 beneficii pentru sănătate: Ajută la slăbit, la reducerea balonării, la accelerarea metabolismului și la reglarea glicemiei 3 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Câteva rețete sănătoase de încercat acasă cu ciocolata rămasă după sărbători. Recomandările nutriționistului Tania Fântână 3 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Este micul dejun cu adevărat cea mai importantă masă a zilei? Experții în sănătate și longevitate au păreri împărțite / Chiar dacă săritul peste micul dejun nu afectează direct longevitatea, cercetările arată că acest obicei ar putea influența calitatea somnului și starea de spirit 3 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nutriționiștii au stabilit 10 reguli de aur care te vor ajuta să-ți resetezi dieta, după festinurile culinare de sărbători 2 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Pâinea artizanală câștigă tot mai mult teren / Expert: „Pe măsură ce crește conștientizarea legată de alimentele ultraprocesate și consumatorii acordă tot mai multă atenție modului în care alimentația le influențează starea generală, aceștia caută produse realizate prin metode tradiționale de panificație” 2 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce poate fi mai dăunător decât zahărul adăugat în băuturi sau alimente? Să nu consumi zahăr deloc / Un nou studiu demonstrează că evitarea totală a dulciurilor nu este benefică pentru sănătate 2 ianuarie Angela Sabău 1 comentarii
Ce este „food noise”, fenomenul gândurilor obsesive despre mâncare și, mai ales, cum îl poți controla / În cazurile severe, poate afecta somnul, genera sentimente de vinovăție sau rușine 2 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce mănânci mai mult în zilele când consumi multe dulciuri? Nutriționistul Tania Fântână: „Consumul de dulciuri poate duce la creșterea apetitului din cauza efectului lor asupra nivelului de zahăr din sânge, hormonilor și creierului” 2 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Șapte alimente care îți pot îmbunătăți starea de spirit / Studiile arată că dieta are un rol important în reglarea stării de spirit 1 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Crezi că dacă mănânci orez vei depune imediat grăsime pe burtă? Mâncat în mod corect, acesta nu îngrașă / Un dietetician dezvăluie câteva trucuri despre cum să incluzi orezul în alimentație fără să te alegi cu kilograme în plus 1 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dezvoltată de un profesor de nutriție, de la Universitatea din Toronto, dieta Portfolio te ajută să slăbești și îți poate reduce nivelul colesterolului și al glicemiei/ Iată ce alimente trebuie să mănânci, zilnic, și ce să eviți 1 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Trendurile Gastronomice din 2025: Ce vom mânca și cum se schimbă lumea bucătăriei / Tehnologia continuă să transforme modul în care gătim / Alimentele fermentate și tehnicile tradiționale de conservare, precum murăturile și alimentele afumate, vor reveni în prim-plan 1 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Cum ne revenim după petrecerea de Revelion / Tania Fântână (nutriționist): „Alcoolul și alimentele sărate consumate la petrecere pot cauza deshidratare. Apa este cea mai bună soluție pentru a te reface” 1 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
9 alimente norocoase, de mâncat în prima zi a Noului An/ Dacă vrei să-ți meargă bine în 2025, mănâncă porc, rodie, struguri, pește și multe alte alimente ce simbolizează abundența și bunăstarea 31 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce să faci ca să reduci cât mai mult efectele alcoolului/ Trucuri la îndemâna oricui și sfaturi din bătrâni 31 decembrie Redacția 0 comentarii
Cum să te pregătești pentru seara de Revelion. Idei și sfaturi practice de la nutriționistul Tania Fântână pentru o petrecere reușită: „Masa de Revelion nu este doar despre mâncare. Activitățile și atmosfera sunt la fel de importante” 31 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Ocolul pământului în zeci de tipuri de mic dejun, pe toate continentele 31 decembrie Redacția 0 comentarii
Trucurile unei nutriționiste pentru a evita problemele cu stomacul după mesele festive/ Ce ar trebui să faci înainte, în timpul și după cina prelungită de Revelion 30 decembrie Redacția 0 comentarii
5 substitute sănătoase la maioneza clasică / Tania Fântână (nutriționist): Un fel de win-win cu corpul nostru, dar și cu papilele noastre gustative, care merită și ele să rămână fericite, chiar dacă talia noastră se subțiază 30 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
„Superalimentul” care poate preveni demența și boala Alzheimer / Dietetician: „Cercetările arată că are efecte anticancerigene, în special împotriva cancerelor gastrointestinale și de sân, ajutând atât în prevenție, cât și în tratament” 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Știai că trebuie să eviți anumite alimente, dacă urmezi un tratament cu Ozempic sau Wegory? / Medicii recomandă să mănânci pâine prăjită, biscuiți sărați și orez sau alimente care conțin apă, cum ar fi supele, dacă vrei să slăbești fără grețuri și alte afecte secundare 30 decembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Brunch – soluția la îndemână când vrem să concentrăm două mese într-una singură/ În ajunul Anului Nou și în prima zi din ianuarie, alegând un brunch lejer, vom mânca mai puțin și mai echilibrat 30 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Consumul unui anumit desert, în fiecare zi, poate reduce riscul de cancer oral / Același desert delicios poate reduce și riscul de diabet tip 2 29 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
5 beneficii ale usturoiului copt care te pot ajuta să treci cu bine prin iarnă/ Are o aroma domoală, un gust dulce și untos și ajută la combaterea infecțiilor, reducerea inflamației și menținerea sănătății inimii 29 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un studiu recent arată că unele gustări și băuturi comune te pot feri de multe boli/ Strugurii, merele, cafeaua și ciocolata neagră, printre alimentele ce reduc riscul de boli hepatice 29 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Trei experți în longevitate dezvăluie cum putem trăi mai mult și mai bine: Au optat pentru postul intermitent, dar nu renunță nici la „micile plăceri” alimentare / Care este, totuși, secretul? 28 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Crezi că te-ai îngrășat după mesele copioase de Crăciun? Un medic lansează următorul avertisment: „Evită cântăritul timp de o săptămână! Nu tot ceea ce arată el înseamnă grăsime!” 28 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Apa din flori de portocal amărui, ingredientul secret din prăjiturile cofetarilor spanioli și arabi/ Azahar, floarea albă de portocal, este folosită de secole în bucătărie și în produsele de igienă 28 decembrie Redacția 0 comentarii
Nu știi ce să gătești de Revelion? G4Food îți propune un meniu pentru săptămână de sărbătoare 30 decembrie – 5 ianuarie 28 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Zahărul în cafea: Cum influențează combinația de cofeină și dulce ritmul biologic? Ce indică cele mai noi studii ale oamenilor de știință din Japonia 28 decembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Alimente pentru slăbit în sezonul rece: Pierde kilogramele în plus mâncând supă, morcovi, ananas, ovăz și multe altele 28 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nestlé intră pe piața produselor pentru slăbit odată cu lansarea unor shot-uri proteice / Noile produse au ca scop reducerea poftei de mâncare și promovarea unei senzații de sațietate 27 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să previi crizele biliare de sărbători / Tania Fântână (nutriționist): Alege carne slabă, mănâncă încet și mestecă bine alimentele pentru a ajuta digestia și bea multă apă 27 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Un doctor recomandă să adopți, pentru Noul An, o strategie de slăbit inedită, fără a tăia caloriile sau carbohidrații / Alimentele indicate de el reduc riscurile pentru bolile cronice, stabilizează glicemia și reduc, în mod natural, poftele pentru gustările procesate și pline de zahăr 27 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumul de cafea, asociat cu un risc mai scăzut de cancer de cap și gât, sugerează un nou studiu / Cafeaua decofeinizată a fost asociată doar cu un risc redus de cancer al cavității bucale 27 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Caloriile din băuturile populare de sărbători / Tania Fântână (nutriționist): „Din două cești de țuică fiartă strângi caloriile aferente unei mese principale. Și unde mai pui că, după țuică fiartă, nu îți vine să mănânci brânzică de casă sau supă cremă de legume” 27 decembrie Tania Fântână 0 comentarii