L’aperitivo italiano, un business de aproape 5 miliarde de euro anual. Relax și socializare, la intersecția dintre happy hour și tapas spaniole, inventat de Hipocrate 14 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Bruschette. Tot ce n-ai știut și nimeni nu ți-a spus ca să le poți face perfecte și într-o mulțime de variante 14 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețete asiatice ușor de preparat: Wok cu curcan, legume și paste soba 14 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum să faci salata de vinete albă și cremoasă: Arheologul culinar Mircea Groza nu pune niciodată maioneză / Cinci reguli pe care trebuie să le avem în vedere când cumpărăm vinete / Alegeți vinetele „băieți” 14 iunie Cosmin Dragomir 1 comentarii
Salată de Zucchini din cartea de bucate a artistei Frida Kahlo / Pasiunea ei pentru gătit, mai puțin cunoscută 14 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Rețetă supersimplă: Galbenă ca o mămăligă dar mai gustoasă, o tartă-omletă vegană și fără gluten. La farinata ligure, poate înlocui și pâinea 13 iunie Mihaela Găneț 1 comentarii
Rețetele Juanitei: Pan con tomate, ruda spaniolă a bruschettei italiene 13 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce mănâncă liderii mondiali la summitul G7 organizat de guvernul italian în Puglia. Meniu ultra gourmet creat de Massimo Bottura 13 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețetele Juanitei. Sangria cu vin sau cava, băutura perfectă pentru verile spaniole 13 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Incursiune în istoria delicioasă a zacuștii: Cum a ajuns la noi, cum s-a pierdut sensul etimologic și care sunt cele mai „exotice” rețete întâlnite în România 13 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
VIDEO Alioli, maioneza spaniolă cu usturoi. Se prepară într-un minut și este delicioasă cu pește, carne sau legume 13 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Un trend pe val în cafenelele de specialitate e născut de fapt la sat / În urmă cu peste o sută de ani, țăranii români puneau lapte de migdale în cafea ca să fie de post 13 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Regina verii italiene: Salata de paste în stil mediteranean / Cum se face și cum o putem adapta la ce avem prin frigider 12 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Vinurile românești, vedetele unui meniu special în două restaurante din Capitală în campania „Luna gastronomiei cu Fetească” 12 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
FOTO-VIDEO Ingredient nelipsit din mâncarea românească, listat ca indezirabil la Muzeul Mâncărurilor Dezgustătoare din Malmo, Suedia / Moarea de varză murată și supa din burtă de vită sunt considerate de nemâncat în alte părți ale lumii 12 iunie Ioan Radu 1 comentarii
Șase ingrediente utilizate în bucătăria spaniolă care îi sperie pe străini / Nu și pe români, care le consumă în mod tradițional 11 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
10 Mâncăruri pe care nu trebuie să le ratezi în Germania la Euro 2024 / Currywurst-ul și tortul de cireșe Pădurea Neagră, printre recomandări 11 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Povestea Döner Kebabului: din Istanbul până în Germania, unde a devenit mâncare emblematică / În România a ajuns în 1991 într-un chioșc de lângă Stadionul Ștefan cel Mare 11 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Festivalul gastronomic Gusturile Ramblei, un omagiu adus de Barcelona bucătăriei catalane și celei a țărilor participante la Copa America 2024 10 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Rețetă de impresionat soacra sau invidioșii. Risotto cu căpșuni și gorgonzola, gusturi și arome contrastante dar în perfect echilibru 10 iunie Mihaela Găneț 1 comentarii
Cum faci tarator, supa rece simbol a gastronomiei estivale bulgărești 10 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Povestea sarmalelor suedeze: Au o zi națională și sunt deseori servite cu piure și dulceață de fructe de pădure 10 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Cum se face ciorba sârbească de pește, după rețeta fostului bucătar al lui Tito 9 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Un fost prim-ministru al României a scris o carte de bucate / În urmă cu aproape 200 de ani, Kogălniceanu spera că „are să facă o revoluție strașnică în toată Moldova întru chipul de a face frigănele și găluști” 9 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Brânza PRIMĂVARA, o brânză artizanală din Spania. Este unul dintre cele mai bune produse de acest fel din lume, costă 17 euro, conține trei tipuri de lapte și este acoperită cu petale de trandafiri 8 iunie Redacția 0 comentarii
Ce mânca Dogele de la Veneția la sărbători. Orez cu mazăre sau risi e bisi, o rețetă rapidă, simplă și gustoasă din ce avem deja prin frigider și cămară 8 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Consiliul Municipal din Belfast respinge propunerea de a opta exclusiv pentru meniuri vegane și promovează libertatea de a alege / Campania pro-veganism a avut însă succes în alte consilii 7 iunie Dumitru George Mănescu 0 comentarii
Model de business cu produse gourmet: Carnea de gâscă precum carnea de porc / Prosciutto, salam, mortadella, aspic, hamburger de gâscă 7 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Reteță superușoară. Frico veneto, un preparat rapid din cartofi și brânză pe care îl putem asorta cu orice salată 6 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce este Marghilomanul, specialitatea românească pe bază de cafea preferată de elitele interbelice și unde o mai putem savura astăzi / Povestea băuturii, spusă de frații Cetățeanu, pasionați de istorie și gusturi și „cafegii de mici” 6 iunie Cosmin Dragomir 5 comentarii
Friptura de Turda și cea de Zalău: Ce sunt, cum se gătesc și ce le diferențiază / Mircea Groza, culegător de rețete vechi, detaliază cum a evoluat friptura în Ardeal, în ultimul secol 6 iunie Cosmin Dragomir 1 comentarii
Rețete italiene. Cele mai simple și rapide paste, soluția salvatoare când bate vântul prin frigider – spaghetti aglio olio peperoncino, în mai multe versiuni 4 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Prima cursă Baku-București a aterizat la Otopeni pe 3 iunie / Printre atracțiile turistice ale Azerbaidjanului se numără vinurile și mâncarea / Azerii au 381 de rețete de sarmale și legume umplute 4 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
FOTO/VIDEO Opinie: Am încercat noul meniu românesc de la Casa Timiș, restaurantul care a câștigat primul loc la categoria „Experiențe gastronomice” din cadrul competiției Destinația Anului 2024 / Printre preparate: Zamă de șalate cu papară și afumătură și înghețată de Fetească Albă 30 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Ziua Internațională a Burgerului, 28 mai. „Eu nu fac diferența între burgerul din carne și burgerul vegetal” – chef Adrian Solzaru 28 mai George Mănescu 1 comentarii
Salata de boeuf la români. Rețetă din 1926: „E mult mai fină și mai gustoasă cu carne de pasăre” 28 mai Cosmin Dragomir 1 comentarii
Eros, thanatos și bucătărie. Tarta proteică a lui Freud, rețetă super simplă pentru un preparat extrem de actual, bună în loc de pâine 27 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum și când au ajuns sarmalele în Japonia. Și nu, nu vorbim despre suhsi 27 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Tradiții culinare la Polovragi, în Nordul Gorjului: Tocan de oaie și cozonac de casă, pregătite în gospodărie, pentru mese care îi adună laolaltă pe vecini 25 mai George Mănescu 0 comentarii
Atracțiile gastronomice ale regiunii Calabria, promovate la celebrarea a 30 de ani ai Camerei de Comerţ Italiană pentru România 24 mai Redacția 0 comentarii
Festivalul Produsului Tradițional, organizat de USAMV Cluj-Napoca. Printre produsele prezentate de studenți: gulaș secuiesc, zamă de șelate, păstrăv afumat în cobză de brad sau mălai dulce 24 mai Ioan Radu 0 comentarii
Locuitorii din zona Banatului mâncau în neolitic broaște țestoase, mai ales în timpul verii / Supa de broască țestoasă, consumată în secolul 19 23 mai Redacția 0 comentarii
Chefi cu stele Michelin din Spania și restaurantele lor: Martín Berasategui și Fonda din Barcelona 22 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Cultura de wasabi (hreanul japonez) ar putea fi aclimatizată în Europa / O firmă din Irlanda a făcut în acest scop cercetări în fermele din Japonia 18 mai George Mănescu 0 comentarii
VIDEO Rețetele Juanitei: Paella Valenciana – rețeta clasică a unui preparat secular 18 mai Ioana Costescu 0 comentarii
„Cel mai francez bucătar din lume”: Alain Ducasse are 34 de restaurante și 21 de stele Michelin 17 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Rețete italiene: Pasta alla Norma, paste cu sos de roșii și vinete, ca o capodoperă lirică 16 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
„În țările arabe abia așteptăm carnea de vită din România” – Chef Moha Ghanem, Iordania 16 mai George Mănescu 0 comentarii