Feluri de mâncare pe care le putem găti pentru toată familia: pe placul copiilor, dar și al adulților

gnocchi, mâncare, bucătărie Sursa foto: Pixabay

Puțini părinți vor sau au timp să gătească două mese complet diferite în fiecare zi, nu-i așa? Deci ce poți face astfel încât să îi împaci pe toți? The Guardian prezintă câteva idei de rețete care se pot transforma încât să fie atât pe placul copiilor, cât și pe cel al adulților.

Copiii preferă mai mult alimentele mai simple comparativ cu adulții, în special copiii mici, iar în acest caz se poate merge pe două căi. Prima soluție ar fi să faci ceva care să placă tuturor, iar celălalt este să vii cu un fel de mâncare potrivit pentru copii și să îl modifici mai târziu pentru masa adulților.

Prima variantă este mai ușor de spus decât de făcut, dar tot ceea ce conține carbohidrați sau este acoperit cu brânză tinde să fie bine primit de copii. Gnocchi alla Romana (gnocchi cu mai multe feluri de brânză la cuptor), de exemplu, îndeplinește ambele condiții în mod decisiv. Pizza este un alt câștigător evident, pentru că se pot adăuga toppinguri cât să fie pe placul tuturor. Mâncărurile dulci sunt, de asemenea, destul de fiabile, la fel ca orice lucru cu lapte de cocos sau smântână. 

În aceeași categorie intră și orice este prăjit (snițel de pui, tot felul de chiftele, multe dintre ele fiind delicioase și la temperatura camerei, pentru cei care mănâncă mai târziu) sau deosebit de neted și uniform: piure de cartofi sau piure de cartofi dulci.

Ambele piureuri pot avea un topping aromat care, presupunând că îi va descuraja pe copii, ar putea fi ușor adăugat mai târziu. La fel și gnocchi: se adaugă un sos de roșii, cu condimente de ardei iute și gata, a doua porție, destinată pentru adulți, s-a făcut de la sine.

Dar se poate să puneți deoparte o porție sau două pentru adulți și să păstrați masa copiilor mai simplă. Supa adulților poate să fie mai consistentă, de exemplu, cu cubulețe de dovleac sau linte, dar probabil că va fi mai ușor de dat copiilor dacă este pasată. De asemenea, sunt întotdeauna o mulțime de condimente – pesto, sosuri de ardei iute și murături – care vor înveseli o simplă frittata sau macaroanele cu brânză, pentru cei care se așază la masă o oră sau două mai târziu.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *