Este în regulă să consumi doar banane la micul dejun?

Redacția 15 mai 0 comentarii 4132 vizualizări
banane, mic dejun, dietetician, slabit Sursa foto: Pexels/Lisa Fotios

Mulți oameni mănâncă banane la micul dejun, datorită portabilității lor și prețului scăzut. Cu toate acestea, unele persoane se întreabă dacă bananele sunt o opțiune bună pentru masa lor de dimineață. Rachael Ajmera, dietetician, răspunde la această întrebare în publicația Healthline.

Sunt bananele un mic dejun sănătos?

Bananele sunt foarte nutritive, având o cantitate bună de potasiu, fibre și vitaminele B6 și C. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, relativ bogate în carbohidrați și zaharuri naturale. În timp ce acest lucru poate ajuta la furnizarea unei explozii rapide de energie pentru a începe dimineața cu dreptul, poate crește, de asemenea, nivelul de zahăr din sânge și poate provoca o cădere la mijlocul dimineții în rândul celor cu diabet de tip 2.

Studiile arată, de asemenea, că un mic dejun alcătuit în principal din alimente cu carbohidrați procesați poate crește nivelul de foame și crește riscul de creștere în greutate pe termen lung. În schimb, asocierea alimentelor sănătoase, cu un conținut ridicat de fibre și carbohidrați, cum ar fi bananele, cu grăsimi sănătoase pentru inimă și o sursă bună de proteine, poate fi mai benefică pentru reglarea glicemiei și a apetitului.

Consumul de banane înainte de micul dejun

În timp ce consumul unei banane de una singură ar putea să nu fie ideal ca masă de mic dejun, savurarea unei banane înainte de masa de dimineață sau ca parte a unui mic dejun echilibrat poate fi benefică.

O banană medie conține aproximativ 3 grame de fibre, un compus vegetal care încetinește golirea stomacului pentru a crește senzația de sațietate.

Bananele verzi necoapte conțin, de asemenea, un tip specific de fibre numit amidon rezistent, care rezistă la digestie în tractul gastrointestinal și promovează sănătatea intestinală.

Citește și: O publicație a întrebat 17 medici ce mănâncă la micul dejun și aceasta este alegerea lor nr. 1 – ovăzul mărunțit / Fructele singure nu sunt menționate

Bananele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de mai multe substanțe nutritive cheie de care organismul are nevoie, inclusiv potasiu și vitamina C.

Potasiul este implicat în echilibrul fluidelor și în contracțiile musculare și poate contribui la reducerea tensiunii arteriale. Vitamina C susține sistemul imunitar și poate ajuta la protejarea împotriva inflamațiilor și a bolilor cronice.

banane, mic dejun, dietetician, slabit
Cel mai bine este să asociați bananele, la micul dejun, cu alimente precum ovăzul, nucile, semințele sau iaurtul. (Sursa foto: Pixabay/Pics_on_tour)

Alimente complementare pentru micul dejun

Asocierea bananelor cu alte alimente bogate în proteine și grăsimi sănătoase pentru inimă poate ajuta la completarea mesei. Acest lucru poate sprijini reglarea glicemiei, poate îmbunătăți sațietatea și poate reduce foamea între mese.

Mai mult, creșterea aportului de proteine poate promova pierderea în greutate și pierderea de grăsime.

Iată câteva idei de mic dejun sănătos care includ banane:

  • iaurt grecesc cu banane și semințe de chia
  • un smoothie proteic cu spanac, fructe de pădure și banane congelate
  • fulgi de ovăz acoperiți cu nuci, semințe și banane feliate

Concluzie

Bananele sunt relativ bogate în carbohidrați și zaharuri naturale, dar sunt o sursă bună de fibre, de vitamine și minerale importante, ceea ce le face superioare alimentelor de mic dejun foarte procesate și bogate în carbohidrați.

Prin urmare, ele pot fi un excelent adaos la o masă bine închegată, mai ales atunci când sunt asociate cu alte alimente bogate în grăsimi sănătoase sau proteine.

Pentru o modalitate ușoară de a vă bucura de banane la micul dejun, încercați să le adăugați la smoothie-uri, parfaituri de iaurt, boluri de ovăz sau batoane de mic dejun bogate în proteine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *