Erdogan, aflat în campanie electorală, le cere alegătorilor să nu-l sacrifice pentru ”ceapă și cartofi”; inflația este la cote foarte ridicate în Turcia, un kilogram de ceapă costă 30 de lire turcești ( 1,6 dolari SUA )

Revista Ferma: ”Coperativa Agricolă AGROCOP DALNIC construiește un depozit cu bani de la AFIR” Revista Ferma: ”Coperativa Agricolă AGROCOP DALNIC construiește un depozit cu bani de la AFIR”

Concurența s-a intensificat puternic, potrivit ultimelor sondaje, între președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și cel mai proeminent rival al său, șeful Partidului Popular Republican, Kamal Kılıçdaroğlu,  înainte de alegerile parlamentare și prezidențiale din 14 mai.

Erdogan le-a cerut susținătorilor săi să-l susțină și să nu-l sacrifice, în ciuda costului ridicat al vieții și a situației economice dificile din țară. El s-a adresat unei mulțimi adunate la Giresun, în regiunea Mării Negre din nordul Turciei, săptămâna trecută, spunând: „Știu că nu vă veți sacrifica liderul de dragul cepei și al cartofilor”.

Erdogan se referea la creșterea uluitoare a prețurilor cepei și cartofilor, care sunt elementele de bază ale bucătăriei din fiecare casă turcească. Prețul unui kilogram de ceapă a ajuns la 30 de lire turcești (circa 1,6 dolari), iar prețul unui kilogram de cartofi a ajuns la 20 de lire turcești (mai mult de un dolar), ceea ce a provocat o mare nemulțumire în rândul populației înainte de alegeri.

În plus, Erdogan a atacat opoziția în timpul ședinței publice de la Giresun și și-a repetat acuzațiile la adresa liderilor partidelor din opoziție, susținând că ar colabora cu teroriștii, cu referire la kurzi, și că ar primi instrucțiuni din Munții Qandil, unde s-ar afla liderii grupului. „PKK”, în nordul Irakului.

Pe de altă parte, Kilicdaroglu a avertizat, într-un interviu televizat, despre „provocări și atacuri armate” despre care spune că ar putea avea loc dacă va câștiga alegerile prezidențiale din 14 mai le-a cerut susținătorilor să nu sărbătorească în stradă.

Revista Ferma: ”Coperativa Agricolă AGROCOP DALNIC construiește un depozit cu bani de la AFIR”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *