Timpul de pregătire este estimat la 20 de minute, iar cel de gătire, la 15 minute. Aceste chipsuri crocante preparate chiar la tine acasă nu doar că sunt mai sănătoase (fără chimicale), dar vor fi și mai delicioase și mai consistente față de cele din comerț. Dezavantajul este că ai nevoie de un aparat de gătit air fryer, dar avantajul este că dacă îl achiziționezi, vei putea găti mese mult mai sănătoase, scrie Taste of Home.
De asemenea, vei putea pregăti gustări zilnice cu viteză record și efort minim.
Cum să faci chipsuri de cartofi la air fryer
Pentru început, tăiați cartofi felii foarte subțiri. Bucătarii recomandă să folosiți un aparat de feliat, pentru a obține felii subțiri și uniforme. Puteți folosi, de asemenea, un curățitor de legume pentru a obține felii foarte subțiri. Preîncălziți friteuza cu aer la 180°C.
Transferați-le într-un castron mare și adăugați suficientă apă cu gheață pentru a le acoperi. Lăsați la înmuiat timp de 15 minute, apoi scurgeți-i. Puteți repeta această operațiune, pentru că acest lucru extrage amidonul natural al cartofilor, ceea ce îi va ajuta să devină mai crocanți și să nu se lipească între ei.
La final, tamponați bine feliile de cartofi cu un prosop de hârtie, apoi le încărcați în air fryer.
Gătiți până devin crocanți și capătă o culoare aurie, adică 15 până la 17 minute, amestecând și întorcând feliile de cartofi la fiecare cinci până la șapte minute.
Sfat:
Chipsurile tradiționale de cartofi sunt prăjite în ulei, dar în această rețetă puteți folosi un spray de gătit pentru a reduce grăsimea. Spray-ul acoperă ușor feliile de cartofi și le ajută să devină crocante, fără să se ardă.
Presărați cartofii cu sare chiar înainte de a fi gătiți.
Mai puteți adăuga pătrunjel proaspăt la final. Acesta este opțional, dar poate adaugă un gust proaspăt chipsurilor.