Să nu mințim și să zicem că e simplu de preparat croissnat. Neceșită ceva muncă și atenție pentru ingrediente. Dar rezultatul merită. Veți obține un croissant autentic, cu foi crocante și mult unt în compoziție.
Ingrediente
- ½ kg de făină tip 650
- 75 g de zahăr
- 2 ouă
- 50 g de unt
- 25 g de drojdie proaspătă
- Sare
- 75 ml lapte
- 75 ml apă
- 200 g unt
Mod de preparare
- Cernem făina și o împărțim în două grămezi: una mică și alta mai mare. Amestecăm grămada mică cu drojdia și apa călduță. Lăsăm la dospit într-un bol.
- Cealaltă grămadă de făină o amestecăm cu zahărul, ouăle, sarea și laptele. Combinăm cu aluatul dospit și frământăm bine timp de 10 minute.
- Formăm o bilă din aluat și facem două tăieturi în formă de cruce. Lăsăm să se odihnească.
- Întindem vârfurile „stelei” formate și adăugăm untul. Împăturim aluatul ca pe un plic.
- Aplatizăm aluatul cu un sucitor. Îl pliem și îl întindem din nou. Învelim în folie alimentară și lăsăm până a doua zi.
- Întindem aluatul și îl tăiem în două. Apoi tăiem triunghiuri de aproximativ 7 cm. Pe o latură a triunghiului facem o tăietură de aproximativ 2 cm și o deschidem puțin.
- Rulăm aluatul de la bază spre vârf, întinzând ușor aluatul. Formăm niște cilindri cărora le dăm forma de croissant.
- Îi lăsăm să crească până își dublează volumul. Ungem cu ou și coacem 15 minute la 200°C.
Servește croissantele cu gem sau ciocolată. Vor fi absolut delicioase.