Compania PepsiCo inaugurează depozitul automatizat de la Popești-Leordeni/Investiția de ultimă generație a fost de 33,5 milioane de dolari, cu o construcție care a durat un an

Sursa foto: PepsiCo Popești-Leordeni Sursa foto: PepsiCo Popești-Leordeni

PepsiCo România, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță inaugurarea depozitului automatizat de la fabrica de snacks din Popești-Leordeni. Această deschidere marchează finalizarea unui proiect strategic de investiții în valoare de peste 100 de milioane de dolari, conform unui comunicat de presă.

Investiția, anunțată în 2022, a inclus adăugarea a trei linii de producție operaționale în fabrica de snacks și construirea depozitului automat. Fabrica are în prezent o capacitate de producție anuală de 39.000 de tone și deservește 17 țări, printre care și România.

Investiția în depozitul automatizat de ultimă generație a fost de 33,5 milioane de dolari, iar construcția a durat un an. Capacitatea totală a depozitului este de 23.500 de paleți, iar capacitatea totală de procesare este de 320 de paleți pe oră.

PepsiCo, depozit automatizat, deschidere
Sursa foto: PepsiCo România

„Finalizarea acestei investiții reprezintă un pas important în centralizarea tuturor operațiunilor noastre într-un singur punct, transformând fabrica noastră într-un centru regional strategic pentru Europa Centrală și de Sud-Est. Beneficiind de o capacitate de producție și depozitare impresionantă, acesta va asigura un control eficient al inventarului, reducând în același timp emisiile de carbon și costurile operaționale”, a declarat Radu Berevoescu, General Manager și Senior Commercial Director East Balkans PepsiCo România.

Depozit autonom

Depozitul este proiectat pentru a fi autonom din punct de vedere energetic, fiind alimentat de un sistem de panouri solare cu o capacitate instalată de 700 kWp. Acesta asigură un control mai eficient al inventarului și garantează integritatea paleților prin reducerea punctelor de manipulare.

Investiția în noul depozit automatizat face parte din eforturile PepsiCo de atingere a obiectivelor pe termen lung din cadrul agendei pep+ și va contribui la o reducere semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră. Pe parcursul unui an, depozitul va contribui la eliminarea a peste 9.000 de camioane de transfer și va reduce amprenta de carbon a unui palet depozitat de cinci ori.

Sursa foto: PepsiCo România

Citește și: Cum folosesc marile lanțuri de retail din România inteligența artificială: Tehnologia permite evitarea risipei alimentare și funcționarea de magazine autonome (g4food.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *