Chinezilor le plac bananele albastre / Acestea sunt mai bogate în antioxidanți decât cele galbene

banane, China, antioxidanti, profit foto: livelovefruit.com

În China de Est, este înregistrată o creștere notabilă a suprafețelor cultivate cu o varietate de bananier cu fructe care nu sunt galbene, ci albastre, ”True blue”, notează publicația freshplaza.com.

Bananele albastre, spun experții, conține niveluri mai ridicate de antioxidanți și amidon rezistent (un tip de carbohidrat care nu este digerat în intestinul subțire și ajunge, astfel, în intestinul gros, unde fermentează și hrănește bacteriile intestinale „bune”).

Extinderea culturii de ”True blue” este legată de factori precum interesul consumatorilor pentru fructele exotice și hrănitoare, vremea favorabilă și progresele agricole.

Condițiile de climă și sol ale Chinei de Est sunt considerate ideale pentru creșterea bananei albastre, care are nevoie de temperaturi moderate, precipitații suficiente și sol fertil. Această tendință de cultivare oferă beneficii economice fermierilor locali, care obțin randamente mai mari și un potențial de profitabilitate sporit, datorită prețurilor premium încasate pentru bananele albastre. Fermierii adoptă această cultură pentru a diversifica veniturile și a spori sustenabilitatea agriculturii.

Popularitatea bananelor albastre în China de Est indică o tendință mai largă de a valorifica fructele exotice cu beneficii nutriționale. Această cultură agricolă nu numai că satisface cererea consumatorilor, ci stimulează și oportunitățile economice și sustenabilitatea mediului, poziționând banana albastră ca o cultură semnificativă în domeniul agricol al regiunii.

foto: livelovefruit.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *