Cherhanalele de pe litoral: Unde poți să te oprești la o masă de pește, fructe de mare și vin pe plajă

peste fructe de mare cherhanale litoral vacanta preturi foto: facebook/pescaria lui Matei

E timp de vacanță, soare, mare, relax, mâncare bună. Pentru cine e pe litoral și preferă o masă de pește și fructe de mare, iată câteva din cele mai cunoscute și apreciate cherhanale de pe litoralul românesc, verificate de g4media.ro.

E de menționat că prețurile sunt relativ aliniate, diferența cea mai mare o fac atmosfera și creativitatea:

  • icre crap: 35-45 lei (aprox. 150 gr.)
  • icre de știucă: cu vreo 10 lei mai scumpe
  • un platou de pește „cu de toate” pentru 4-5 persoane: 200 și 400 lei
  • o ciorbă de pește: aproximativ 25-35 de lei
  • storceagul (ciorba făcută din sturion, dreasă cu smântână): cu 10-20 de lei mai scumpă
  • un calcan prăjit (250-300 gr) ajunge la 100-200 lei
  • stavridele, hanusul, guvidele sau hamsia: 35-60 lei porția de 250-300 gr
  • peștele de mare cum ar fi lufarul, chefalul, zarganul, barbunul sau pălămida: 45-65 lei porția de 250-300 gr
  • midiile le poți găsi la prețuri între 45-65 lei porția de 700 gr, rapanele (200 gr) de la 50 lei.                          (prețuri aproximative și variabile, în funcție de cherhana și perioada în care mergi)

Pescăria lui Matei – Agigea

Este probabil cea mai cunoscută de turiștii care vin pe litoral și este condusă de Matei, un pescar la a treia generație. Se află în Agigea, la aproximativ 15 km de Constanța, chiar pe malul mării, are amenajată și o vinărie, și un spațiu de joacă pentru copii. Sunt organizate frecvent evenimente de familie sau de prieteni.

Poarta Apelor – Eforie

Situată chiar pe plajă, aproape de valurile mării care de obicei are nuanțe de turcoaz, cherhanaua este situată în Eforie Sud, la aproximativ 20 de km de Constanța, care însă pot deveni un coșmar (la fel ca la Agigea) în timpul sezonului din cauza traficului supraaglomerat și a cozilor interminabile.

Popasul Pescarilor – Olimp

Una dintre cele mai vechi cherhanale de pe litoral, Popasul Pescarilor are capacitate mare de locuri. Este situată fix pe plajă, la fel ca celelalte două cherhanale și se află la 40 de km de Constanța, pe care îi parcurgi în tot atâtea minute dacă nu e aglomerat.

Hanul cu Peste – Navodari

De data asta în nordul litoralului românesc, Hanul cu Pește este situat pe locul mult mai cunoscutului fost Han al Piraților. Nu este situat pe malul mării. Incinta este interesantă și elegantă și pot fi organizate diferite evenimente. Se află la aproximativ 15 kilometri de Constanța, dar și pe ruta asta traficul poate fi un coșmar, mai ales în week-end.

La Năvod – Năvodari

Amenajată în celebrul ”Pește” din Năvodari, fostul proiect eșuat al pieței de pește amenajată cu fonduri europene, cherhanaua este situată pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră. Se află la aproximativ 20 de km de municipiul Constanța.

Cherhanaua Tașaul – Năvodari

Este probabil cherhanaua cea mai veche de pe litoral, situată la aproximativ 20 de km de Constanța, spre Năvodari. Nu este situată pe malul mării, ci pe malul Lacului Tașaul.

Cherhana Pontica – Constanța

Este situată la intrare în stațiunea Mamaia și este situată pe malul mării. Este amenajată recent, de câțiva ani, și funcționează, la fel ca celelalte (cu excepția Năvodului) și în extrasezon.

Micul Golf – Pescăria 2 Mai

Înapoi în sudul litoralului, până la Micul Golf, pe plaja din 2 Mai. Până aici faci aproximativ 50 de minute dacă nu prinzi traficul infernal mai ales din zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Cherhana Moessia – Vadu

Este una dintre cele mai noi cherhanele, organizează evenimente și nu se află pe malul mării, ci în Vadu (sat care aparține de comuna Corbu), la intrare în zona protejată a Rezervației Biosferei Delta Dunării. Se află la 38 de km pe care îi faci însă cam într-o oră din cauza drumului prost până acolo.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: facebook/pescaria lui Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *