Ceva dulce/Prăjitură cu fulgi de ovăz, mere și morcovi. Fără zahăr, fără făină, vom avea un deliciu sănătos

Redacția 24 noiembrie 2 comentarii 14499 vizualizări
Prăjitură cu mere și morcovi Foto: Simple food

Acest desert este îndulcit cu fructe, respectiv mere și morcovi, stafide etc. Totuși, dacă nu vi se pare suficient de dulce, puteți adăuga un îndulcitor. Însă pentru a evita, totuși, zahărul adăugat, puteți pune doar o mână de curmale și ați rezolvat problema.

Ingrediente:

  • – 2 căni (200 g) fulgi de ovăz (măcinat în blender pentru a obține o făină grosieră)
  • – 1 linguriță praf de copt
  • – 1 cană (240 ml) lapte (la alegere)
  • – 1 morcov ras
  • – 4 linguri stafide (clătite in apă fierbinte)
  • – 1 măr răzuit
  • – 1/4 cană (50 g) nuci
  • – 3 ouă
  • – 2 linguri ulei de măsline
  • – 4 linguri ștevia – opțional (sau îndulcitor la alegere sau o mână de curmale blenduite)
  • – vanilie după gust

 Instrucțiuni:

Prepararea acestei prăjituri este extrem de simplă. Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Punem întâi stafidele la înmuiat pentru câteva minute (maxim 10) în apă călduță. Cât timp se înmoaie stafidele, curățăm un măr și îl tăiem cubulețe mici, mici sau îl dăm pe răzătoare. Curățăm și un morcov și îl răzuim. Dacă vrem să folosim curmale, atunci trebuie să le înmuiem un pic în apă călduță și apoi să le dăm la blender. Dacă nu, atunci vom avea pregătit un alt îndulcitor, la alegere.

Vezi detalii

Nucile le prăjim un pic la cuptor la temperatură mică, doar câteva minute, apoi le tocăm cu cuțitul, grosier.

Apoi dăm la robot pentru câteva secunde ovăzul, pentru a obține o făină mai grosieră. Această făină o punem apoi într-un vas mai încăpător și acolo adăugăm întâi praful de copt și îl amestecăm bine cu făina. Apoi adăugăm celelalte ingrediente, pe rând: punem laptele și amestecăm bine, apoi mărul ras, morcovul ras, stafidele, curmalele sau îndulcitorul pe care l-am folosit, nucile și uleiul și amestecăm totul bine. La final, adăugăm cele trei ouă pe care le-am amestecat cu vanilia.

Obținem un aluat mai aspru, cu multe asperități, pe care îl punem într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și o dăm la cuptor pentru 45-50 de minute.

După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm puțin la răcit înainte de a o servi. Poate fi o excelentă felie de prăjitură lângă o cafea sau un ceai sau la micul dejun.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *