Cel mai mare producător din industria lactatelor din România închide o fabrică și concediază 95 de persoane

lapte, ferme, ue, holstein ro Sursa foto: Dreamstime

Grupul francez Lactalis România anunță că închide fabrica de la Miercurea Ciuc și va concedia colectiv 95 de angajați, însă compania promite o consolidare a investițiilor în celelalte 4 mari fabrici din România, transmite Economedia. Lactalis este cel mai mare producător din industria lactatelor din România și deține branduri precum Zuzu, Albalact, Covalact de Țară.

Astfel, vineri, grupul Lactalis România anunță demararea procedurilor de închidere a operațiunilor de producție în unitatea sa din Miercurea Ciuc, unde își desfășoară activitatea 95 de angajați.

Compania susține că angajații vor avea acces la măsurile compensatorii și la toate beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective. De asemenea, vor primi consiliere pentru reintegrare profesională și suport pentru eventuala recalificare personală. Până la finalizarea procesului de oprire a activității unității, aceasta va continua să opereze la nivelul curent.

„Angajații noștri din cadrul unității au fost anunțați, iar prioritatea noastră este să îi susținem în perioada următoare și să le oferim tot suportul posibil. În același timp, dorim să ne reafirmăm angajamentele investiționale și de dezvoltare pe piața românească, ca parte a strategiei de afaceri pe termen lung a Grupului Lactalis. Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiții de peste 13 milioane de euro”, a declarat Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România.

Citește continuarea în Economedia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *