Cel mai bun tip de nuci pentru gustări, în funcție de obiectivele de sănătate / Care sunt potrivite pentru inimă și ce ar trebui să consume femeile

nuci, sanatate, creier, inima Sursa foto: Pixabay/ExplorerBob

Nucile și semințele sunt o alternativă mai sănătoasă la chipsuri și batoane de ciocolată, oferind fibre, grăsimi bune și proteine. Diferitele nuci oferă beneficii specifice pentru sănătate, potrivit specialiștilor cu care a discutat Huffington Post.

Sănătatea femeii:

Semințe de dovleac: Bogate în magneziu, important pentru prevenirea osteoporozei, și zinc, crucial pentru reglarea ciclurilor menstruale și susținerea sarcinii.

Nuci braziliene: Bogate în seleniu, important pentru regularitatea menstruală și pot acoperi necesarul zilnic de seleniu cu doar două nuci.

Gestionarea zahărului din sânge:

Fistic: Bogat în fibre și proteine, scăzut în calorii și promovează alimentația conștientă prin actul de decojire.

Alune: Conțin vitamina B6, fosfor, potasiu, zinc și grăsimi sănătoase, care ajută la metabolismul energetic, imunitate, tensiunea arterială și sensibilitatea la insulină.

Sănătatea inimii:

Migdale: Conțin arginină, care ajută la producerea oxidului nitric pentru relaxarea vaselor de sânge și reducerea tensiunii arteriale.

Nuci: Bogate în acizi grași omega-3 (ALA), care reduc nivelul colesterolului din sânge și oferă protecție cardiometabolică.

Nuci Pecan: Furnizează grăsimi sănătoase, fibre, vitamina A, vitamina E și acid folic, contribuind la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului.

Sănătatea creierului:

Nuci: Grăsimile antiinflamatorii reduc neuroinflamarea, susțin sănătatea mentală și reduc riscul de declin cognitiv. Bogate în antioxidanți, acestea oferă beneficii neuroprotectoare.

Controlul porțiilor:

Nucile sunt ușor de mâncat în exces, așa că porționarea este importantă. Combinarea diferitelor nuci poate crea o gustare indulgentă, dar sănătoasă.

Concluzie:

Alegerea tipului potrivit de nuci în funcție de obiectivele de sănătate poate oferi beneficii specifice, oferind în același timp o gustare nutritivă și satisfăcătoare.

Citește și Tania Fântână, nutriționist: Cele mai potrivite gustări între mese și momentele ideale ale zilei pentru ele / De ce trebuie evitate pungile mai mari de nuci și semințe

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pixabay/ExplorerBob

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *