Cât costă și de unde provine cea mai scumpă bucată de jambon din lume

Cât costă și de unde provine cea mai scumpă bucată de jambon din lume Cât costă și de unde provine cea mai scumpă bucată de jambon din lume

O licitație neoficială organizată în Japonia a stabilit cel mai mare preț plătit în prezent, în toată lumea, pentru o felie de șuncă: 11.881 de euro. Bucata de carne maturată provine din Spania, de la producătorul Sierra Jabugo, din zona munților Huelva, informează siteul euromeatnews.com.

Prețul a fost dezvăluit în cadrul unei emisiunii similare cu ”Prețul corect” care a fost difuzată de postul japonez Asahi TV. Niciunul dintre participanți nu a reușit să ghicească prețul feliei de șuncă. În cele din urmă, suma de bani plătită a fost făcută publică, iar faptul a fost consemnat în Cartea recordurilor.

Reprezentantul fabricii din Spania a dezvăluit că porcii sunt hrăniți exclusiv cu ierburi și ghindă și sacrificați la vârsta de 2 ani. Jambonul cumpărat în Japonia cu cel mai mare preț din lume a fost supus unui proces de uscare și maturare naturală timp de peste 5 ani, până în ianuarie 2020.

sursa foto huelvaya.es

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *