ATENȚIE FERMIERI! Cum trebuie să procedați ca să depuneți la APIA cererea unică de plată

ATENȚIE FERMIERI! Cum trebuie să procedați ca să depuneți la APIA cererea unică de plată ATENȚIE FERMIERI! Cum trebuie să procedați ca să depuneți la APIA cererea unică de plată

Documentele care dovedesc că terenul agricol se află la dispoziția solicitanților se transmit la APIA, fie de către fermier prin mijloace electronice disponibile sau prin solicitarea online de către centrele județene/locale APIA a adeverințelor privind înscrierea în Registrul agricol și trimiterea acestora de către Primării pe adresele e-mail ale centrelor județene/locale APIA.

Pe pagina de de facebook a emisiunii Viața Satului a fost postat un comunicat complet al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură privind depunerea cererilor unice de plată și alte documente, pe fondul măsurilor luate de autorități pentru a combate răspândirea pandemiei covid- 19 prin restricționarea drastică a circulației persoanelor și a impunerii respectării distanței sociale.

Astfel, depunerea cererilor de plată de către fermieri se va efectua prin mijloace electronice. Documentele aferente cererilor de plată pentru Măsura privind bunăstarea animalelor, documentele aferente Ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor și cele pentru Ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură vor fi scanate şi încărcate de către fiecare fermier pe un server extern (FTP) pus la dispoziție de către APIA, unde vor avea drepturi doar de încărcare.

Totodată, documentele specifice schemelor de plată pentru sectorul zootehnic (inclusiv Pachetul 8 din Măsura10) se transmit la APIA, prin mijloace electronice (telecomunicații) disponibile, de către fermier sau de către Oficiile județene ale Agenției Naționale pentru Zootehnie (Adeverința eliberată de asociația/agenția acreditată pentru înființarea şi menținerea Registrului genealogic al rasei, Adeverința care certifică metisul cu rasa de carne, Adeverința prin care se confirmă respectarea raportului de maximum 35 femele ovine/caprine neînscrise și neînregistrate într-un Registru Genealogic la un berbec/țap cu certificat de origine, Adeverință eliberată de Asociația care conduce registrul genealogic al rasei solicitate la plata Pachetul 8 din Măsura10).

Cererile de plată aferente ajutoarelor de stat și deconturile justificative privind Măsura 14 Bunăstarea animalelor se transmit la APIA prin mijloace electronice.
În ceea ce privește Ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, Formularul cererii de plată va fi transmis către fermieri prin mijloace electronice de către funcţionarii Centrelor Judetene (CJ) ale APIA.
Începând cu data de 6 aprilie și până în prezent au fost depuse 31.954 de cereri, pentru o suprafață de 233.206 ha, iar trendul este în continua creștere.
Găsiți comunicatul complet pe pagina de facebook a emisiunii Viața Satului.

ATENȚIE FERMIERI! Cum trebuie să procedați ca să depuneți la APIA cererea unică de plată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *